Parlamentarisk leder i Senterpartiet, Lars Peder Brekk, deltok i går på møtet med V og KrF på Stortinget. FOTO: TERJE BENDIKSBY/NTB SCANPIX

Vil gjenreise et sterkt sentrum

Senterpartiet holder forholdet varmt med sine tidligere flammer i Venstre og KrF. Helt greit, sier Ap.

Sentrumskameratene Senterpartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti trapper opp den uformelle kontakten seg imellom. Dette skjer til tross for at Senterpartiet sitter i den rødgrønne regjeringen, sammen med Ap og SV.

De tre sentrumspartiene møttes i går kveld på Stortinget i Forum for sentrumspolitikk for å snakke om det politiske sentrums framtid. Senterpartiet er en av pådriverne for at det i går for første gang ble presentert et «sentrumspolitisk manifest».

 

Topptungt møte

Sentralstyremedlem Margaret Eide Hillestad (Sp) presenterte manifestet, der det slås fast at Senterpartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre definerer «sentrum» i norsk politikk.

Sammen utgjør disse tre partiene et idéfellesskap og et selvstendig politisk tyngdepunkt mellom sosialister og sosialdemokrater på venstresiden og konservative og markedsliberalister på høyresiden.

Sentrum er et selvstendig politisk alternativ i norsk politikk - en tredje vei.

Sentrale representanter for alle de tre partiene var til stede på møtet i går: Senterpartiets parlamentariske leder Lars Peder Brekk, Kristelig Folkepartis partileder Knut Arild Hareide og Venstres parlamentariske leder Borghild Tenden.

 

Uproblematisk for Ap

Senterpartiet holder drømmen om sentrum levende, samtidig som meningsmålingene viser at den rødgrønne regjeringen neppe blir gjenvalgt i 2013.

Arbeiderpartiet lar seg imidlertid ikke provosere over at regjeringspartner Sp flørter med gamle flammer.

- Senterpartiet har alltid vært et sentrumsparti, og vi synes det er bra at sentrumspartiene utvikler sin politikk, sier Arbeiderpartiets partisekretær, Raymond Johansen, til Dagsavisen.

havard.therkelsen@dagsavisen.no