Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde. FOTO: FREDRIK BJERKNES

Tybring-Gjedde med bok

FRP: Den omstridte Frp-politikeren Christian Tybring-Gjedde kommer med bok til høsten hvor han «gjør opp Norges kulturelle regnskap».

Boka har fått tittelen «Mens orkesteret fortsetter å spille». Den skal gis ut på forlag Cappelen Damm, og er ventet å bli utgitt 1. oktober 2014.

Taus

Christian Tybring-Gjedde gikk i vår av som leder i Oslo Frp. Han har sittet på Stortinget siden 2005, og har vært en markert stemme, spesielt i den politiske debatten om innvandring og integrering.

Om sin egen bokutgivelse er han likevel taus, foreløpig.

På spørsmål fra Dagsavisen om motivasjonen for å skrive en bok nå, svarer Tybring-Gjedde at vi får vente i «åndeløs spenning». Foruten det har har han ingenting å si om bakgrunnen for bokskrivingen.

«Får ingenting»

Cappelen Damm selger inn boka på følgende måte i en forhåndsomtale:

«I Norge får man ingenting for å gjøre store ting og store ting for å gjøre ingenting», skriver Tybring-Gjedde i boka – hvor han gjør opp Norges økonomiske, politiske og kulturelle regnskap.

Tybring-Gjedde fikk etter stortingsvalget i høst plass i utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget. I vår har det vakt oppmerksomhet at han har villet stemme for en strengere innvandringspolitikk, som går utover asylavtalen regjeringen har med Venstre og KrF. Det ble også oppstandelse da Tybring-Gjedde i vår valgte å droppe Frps landsmøte fordi han mente han ikke hadde noen oppgaver der.

Følger Sandberg

Boka kommer etter partifellen Per Sandberg i fjor høst ga ut en politisk biografi kalt «Mot min vilje – oppklaring av et politisk liv». Det ble mye oppstuss rundt Sandberg og boka hvor han var oppsiktsvekkende åpen om interne konflikter i partiet.

Boka, som bare kom noen uker etter regjeringsskiftet, ble beskrevet som et kraftig og personlig oppgjør med en rekke framtredende partifeller, som Frp-nestlederen levner liten ære.

Så spørs det om Tybring-Gjedde har latt seg inspirere av den åpenhjertige stilen til Sandberg i sin bok.

Det har ikke lyktes Dagsavisen i å få en kommentar fra forlaget Cappelen Damm til denne saken.

sofie.prestegard@dagsavisen.no