To omkommet i småflyulykke i Trøndelag

To personer omkom da et småfly styrtet i Meråker i Trøndelag onsdag ettermiddag.

Trøndelag politidistrikt fikk melding om at et småfly hadde utløst nødsignal klokken 15.42 og iverksatte en stor leteaksjon for å finne det savnede flyet.

Både politi, militære, brannmannskap, Norsk Folkehjelp og en rekke frivillige var involvert i søket etter småflyet.

Ifølge NRK anga mobilsporing og sporing av nødpeilesenderen fra flyet et mulig område hvor flyet kunne ha gått ned, og like før klokken 18 ble flyet lokalisert fra lufta av et Sea King-helikopter.

Ulendt terreng

Flyet ble funnet i et ulendt område med tett kratt og skog. På grunn av at redningshelikopteret ikke hadde mulighet til å lande i det krevende terrenget, ble bakkemannskap ble sendt bort til vraket, hvor de to personene ble funnet omkommet.

Flyet hadde styrtet om lag 600 meter nord for flystripa på Meråker. Det er foreløpig uklart om de to pilotene forsøkte å lande på flystripa, som ifølge Værnes flyklubb kun er utstyrt for dagslysflyging.

– Det er skogsterreng rundt flystripa, og ikke gode muligheter for å lande utenfor stripa, sier leder Tor André Weiseth i Værnes flyklubb.

Havarikommisjon

– Nå blir åstedet sikret. I morgen kommer Havarikommisjonen for luftfart for å undersøke stedet i samarbeid med krimteknikere, sier operasjonsleder Stig Roger Olsen i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Flyet er privateid og hjemmehørende på Værnes flyplass, hvor flyet tok av fra før det styrtet, ifølge NRK.

Det er foreløpig uklart hva som fikk flyet til å styrte, og politiet jobber nå med å varsle de pårørende.

(NTB)