Annonse
Den 24 år gamle kvinnen ble funnet død i passasjersetet på 38-åringens bil litt nord for Feiring på Romerike på morgenen 8. august.

Tiltale etter drap på 24-åring på Feiring kan være klar før nyttår

Annonse
Innenriks

 

Tiltalen mot en 38 år gammel mann som er siktet for å ha tatt livet av kjæresten sin i en bil på Feiring 8. august i år, kan være klar før nyttår.

Det sier politiadvokat Viola Bjelland i Øst politidistrikt til Oppland Arbeiderblad.

Den 38-årige mannen som er norsk statsborger, men opprinnelig fra Midtøsten, skal ha hatt et kjæresteforhold med avdøde Roya Hashemi (24).

Hashemi var asylsøker fra de kurdiske områdene i Iran og bosatt på mottak på Lena i Østre Toten. Hun hadde akkurat fått oppholdstillatelse i Norge da hun ble drept, sa den etterlatte familiens bistandsadvokat Seiran Ahmadi til VG i august.

Drapet skjedde i en bil ved Feiring på fylkesgrensen mellom Oppland og Akershus natt til 8. august. Den 24 år gamle kvinnen ble drept med kniv.

Siktede har erkjent drapet, men har tidligere nektet straffskyld etter siktelsen om forsettlig drap. Han sier det var en krangel som utviklet seg til et basketak, og at knivstikkingen var et uhell.

– Det gjenstår fortsatt avhør av siktede og hvordan han stiller seg til siktelsen i dag er ikke avklart, sier Bjelland til Oppland Arbeiderblad. Hun sier etterforskningen nå går inn i sluttfasen.

– Vi håper å få saken påtalemessig avgjort før året er omme.

En rapport fra Innlandet politidistrikt til Politidirektoratet (POD) viser at 38-åringen gjorde flere forsøk på å kjøre vekk fra åstedet etter drapet. Politiet truet mannen med våpen under pågripelsen tidlig på morgenen 8. august.

NTB

 

Annonse