Siden 1956 har Dale vært eksklusiv leverandør av offisielle gensere til norske Skilandslag og Norges OL-tropp til vinter-OL. Her er alpinlandslaget på pressetreff i forbindelse med presentasjonen av OL-genseren med alpinlandslaget og langrennsløpere.

Strikkebedriften Dale of Norway solgt til franske Rossignol

Det franske vintersportsmerket Rossignol har kjøpt Dale of Norway, men produksjonen på Dale i Hordaland skal bestå.

Av NTB og Espen H. Rusdal

– Rossignol matcher merkevaren, tradisjonene og produksjonsfokuset til Dale, og er etter min mening den ideelle partner for Dale fremover. De deler verdiene til Dale, og vil fortsette å produsere de verdensledende strikkeplaggene på Dale, sier Hilde Midthjell, administrerende direktør og eier av Dale of Norway i en pressemelding.

Det er oppkjøpsfondsgruppen Altor, som tidligere også har eid Helly Hansen, som har kjøpt opp den tradisjonsrike strikkebedriften i Hordaland.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Hovedkontor

Dale of Norway har hovedkontor i Dalekvam og har vært en hjørnestein i lokalsamfunnet siden etableringen i 1879. Ifølge Midthjell skal Rossignol også utvide produksjonen på Dale med sine egne strikkeprodukter.

– Dette trygger arbeidsplassene på Dale bedre enn jeg ville klare som eier alene. Jeg er overbevist om at Dale med dette går en enda lysere fremtid i møte, sier Midthjell.

Dagsavisens moteekspert Sissel Hoffengh tror det er positivt for Dale med et oppkjøp fra Rossignol.

– Dette kan få Dale inn i flere butikker i utlandet. Midthjell er superflink til å knytte kontakter med folk som er viktige for Dale, sier Hoffengh.

62 personer

Dale of Norway sysselsetter 62 personer ved hovedkontoret på Dalekvam og et salgskontor i USA. Rossignol er også en tradisjonsrik bedrift, om enn 30 år yngre enn Dale. Deres hovedkvarter ligger i de franske Alpene, nær Grenoble.

– Strikkevarer er en viktig del av Rossignols kleskolleksjon, og Dale utfyller vår organisasjon med sin kompetanse og produksjonsekspertise, sier Bruno Cercley, administrerende direktør i Rossignol, i pressemeldingen. (NTB)