Støre i 2012: – Må leve med håndhils-nekt. Støre i 2018: – Selvsagt må lærere håndhilse.

I en NRK-debatt i 2012 uttalte Jonas Gahr Støre (Ap) at vi som som et mangfoldig samfunn må leve med at noen vil nekte å håndhilsing på religiøst grunnlag.

Håndhilsing-debatten raser etter at Dagsavisen skrev om «Josef» mistet vikarjobben ved Ekeberg barneskole etter at han nektet å håndhilse på kvinner.

Frode Jacobsen: – Riktig at han mistet jobben

Debatt i 2012

I november 2012 deltok Jonas Gahr Støre (Ap) i programmert Debatten på NRK debatt. Problemstillingen var: Hva har gått galt når fredelige norske muslimer blir ekstremister?

Se innslaget på NRK her! (fra 35 minutter uti sendingen)

Støre uttalte den gang følgende:

– Jeg synes det er pussig når en muslimsk mann ikke kan strekke hånden ut til en kvinne, men de aller fleste jeg kjenner gjør det. Men det tror jeg vi faktisk må leve med i det mangfoldige Norge vi har, og at vi har forskjellige måter å være på. 

Les også: – Håndhilsing avgjør ikke om du er god muslim

Presiserer

Hans partikolleger Frode Jacobsen og Raymond Johansen var tidlig ute i debatten som har oppstått de siste dagene. De har begge gått hardt ut og sagt at det er uakseptabelt å ikke håndhilse som lærer. 

Jonas Gahr Støre presiserer nå til Dagsavisen at han er enig med sine partikolleger:

– Jeg er helt enig med Frode Jacobsen og Raymond Johansen. For meg er det selvsagt at lærere må kunne håndhilse på alle elever, foreldre, omsorgspersoner og kollegaer. Det er noe helt annet enn det jeg kommenterte for seks år siden, sier Ap-lederen.