Annonse
Jonas Gahr Støre.

Støre: - Fagorganiserte skal få dobbelt skattelette

Ap-leder foreslår en dobling av dagens skattefradrag som et av seks tiltak for å få flere fagorganiserte.

Annonse
Innenriks

Ap-leder Jonas Gahr Støre ønsker at flere ansatte blir fagorganiserte, og foreslår en dobling av dagens skattefradrag som et av seks tiltak.

Flertallet av norske ansatte er snart uorganiserte. Det ønsker Ap-leder Jonas Gahr Støre å gjøre noe med, skriver VG. På torsdag innledet han Arbeiderpartiets landsmøte, hvor han la fram seks punkter han vil fremme i løpet av de tre dagene møtet varer.

Ett av disse tiltakene er å gi flere ansatte lyst til å organisere seg, blant annet gjennom å doble skattefradraget for fagforeningskontingenten. Det vil tilsvare at fradraget øker fra 3.850 kroner til 7.700 kroner.

Dette vil gi en samlet skattelette på rundt en milliard kroner, en sum som kan øke om flere ansatte velger å organisere seg.

– Det er målet. Fagforeningene og det å være organisert, er en sentral bærebjelke i velferdsstaten, som sikrer en seriøs og trygg ramme om arbeidstakerne, sier Støre til VG.

Ifølge Fafo var andelen fagorganiserte i LO rundt 60 prosent på 90-tallet, men i 2015 sank dette tallet til 51,5 prosent.

(NTB)

Annonse