Magnus Waldemar (1) storkoser seg på Huk sammen med foreldrene Anna Heide Petersen og Harald Ankerstad.

Sommer, sol og sjø

MAISOMMER: Å være ett år og trå vannet på egne bein for første gang. Første gangen på Huk. Magnus Waldemar stråler.

- Har noen av dere bada?

- Nei, sier Harald Ankerstad og trekker det fort tilbake.

- Jo, han her har. Magnus.

Ett år gamle Magnus Waldemar Heide Ankerstad stabber av gårde mot sjøen. Han vil bade mer.

 

Syden i mai

Anna Heide Petersen hanker inn sønnen som lykkelig gurgler: «Mamma». Foreldrene synes badetemperaturen er litt i kaldeste laget til å dyppe hele kroppen. Men å slappe av på et teppe i sola, spise niste og vasse med Magnus på idylliske Huk i sydlige varmegrader - det er perfekt.

- Jeg har pappaperm og Anna jobber deltid, forklarer Harald Ankerstad.

Den lille familien bor på Sagene i Oslo og har tatt bussen ut til den nydelige strandbukta og svabergene på Huk. Så tidlig i sesongen er det stille og god plass på stranda som om noen få uker er overfylt.

Høygravide vordende mødre, studenter som har tatt eller skal ta eksamen. Syklende menn og kvinner som er innvilget en kortere dag fra jobben - og eldre, syklende sprekinger som har frihet til å kose seg i vannkanten så mye og så lenge de vil.

 

Deilig vann

Venninnene Mai Britt Hellenes, Tora Walseng, Therese Tørnes Paulsen og Amalie Nevasdal Tønnessen skryter av «deilig vann» etter å ha vært uti og under en halv time. Da kjennes ikke vannet så kaldt ut lenger.

- Ti dager til eksamen i motejournalistikk. Da er det lov å kose seg på Huk. Vi var egentlig overrasket over at det var så mange mennesker her, sier Mai Britt.

Therese har tatt med ei eksamensbok. Det begynner å lakke mot ettermiddag. Boka har ikke kommet opp av sekken ennå.

- Vi håper finværet holder lenge. Vi har ligget og solt oss i parker i byen, men det blir klamt og varmt. Her lufter det svalt, sier jentene som bor på Torshov, St. Hanshaugen og Bjølsen.

 

Bar overkropp

På sletta spiller kompisene Vidar, Lars, Kaare, Kristoffer, Benedicte og Annika volleyball i henholdsvis bar overkropp og bikini. De kommer fra Bislett og St. Hanshaugen, men i dag er det Huk som gjelder. Alle så nær som Lars er ferdig med eksamen og har en lang sommer foran seg. Hva han har kommet opp i?

- Programproduksjon for film og TV, sier Lars og legger opp til en smash.

- Alt for Dagsavisen!

nina.johnsrud@dagsavisen.no