Småfly landet på Kjeller med 50 kilo hasj

Et småfly som mandag kveld landet på Kjeller flyplass uten tillatelse, hadde tre menn og 50 kilo hasj om bord. Nå er alle tre pågrepet av politiet.

 

Småflyet kom fra Tyskland og da det landet på Kjeller Flyplass klokken 18.10 hadde alarmen gått både hos politiet og Tollvesenet.

– Da flyet kom fra Tyskland, fulgte både Tollvesenet og tårnet på Gardermoen med. Da det landet på Kjeller flyplass uten landingstillatelse, kontaktet Tollvesenet politiet, opplyser avsnittsleder for etterforskning ved Skedsmo politistasjonsdistrikt John Inge Bråthen til Romerikes Blad.

Inne i flyet, en Cessna, fant politiet 50 kilo hasj og et stort antall piller. Tre tyske menn var om bord i flyet. To av disse er i midten av 40-årene, mens den siste er i 20-årene.

Begjært fengslet

– Etter funn av en betydelig mengde narkotika blant annet om lag 50 kilo hasj, ble de tre siktet for grov narkotikaovertredelse etter straffelovens paragraf 232, som har en strafferamme på fengsel inntil ti år. Det beslaglagte stoffet er sendt til Kripos for analyse, sier politiadvokat Kristina E Bruusgaard.

Politiet har begjært alle tre varetektsfengslet for en periode på fire uker, i tillegg til brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden og fullstendig isolasjon i de to første ukene.

Sent tirsdag kveld gjennomførte politiet som følge av etterforskningen av saken en ny aksjon mot de mistenkte mottakerne av narkotikaen.

Ytterligere to pågrepet i Oslo

– Tirsdag kveld aksjonerte vi mot en leilighet i Oslo og pågrep to personer til. Dette er nordmenn i midten av 40-årene, sier avsnittslederen.

– Det er skjellig grunn til mistanke om at disse personene har tilknytning til den beslaglagte narkotikaen, sier Bruusgaard.

Politiet har ikke tatt stilling til om også disse to skal fengsles. Politiet sier at de ikke kan utelukke flere pågripelser i saken. (NTB)