Innenriks

- Sigrid ble holdt skjult i campingvogn

Politiet bekrefter nå at de har funnet blod fra Sigrid Schjetne i campingvognen som den drapssiktede 37-åringen disponerte.

Politiet tror 16-åringen ble fraktet til 37-åringens tilholdssted på Bryn etter at hun ble bortført.

37-åringen disponerte campingvognen i tiden rundt forsvinningen. Den sto da parkert inne i Pallesentralen på Bryn i Oslo, skriver Dagbladet.

Brekrefter blodfunn

Politiadvokat Cecilie Gulnes i Oslo politidistrikt bekrefter overfor avisen at de har gjort viktige kriminaltekniske funn i campingvognen.

– Vi kan bekrefte at vi har funnet Sigrids blod i campingvognen. Dette er et svært viktig funn som har stor betydning for etterforskningen, sier Gulnes.

Funnet av blodspor ble gjort noen uker etter pågripelsene, skriver avisen.

Schjetne forsvant fra Østensjø i Oslo like etter midnatt 5. august i år. Først 3. september ble hun funnet dumpet og drept i et skogområde på Sofiemyr ved Kolbotn i Akershus. 37-åringen og en 64 år gammel venn ble pågrepet i et verksted like ved. Funnstedet ligger 16 kilometer fra lagerlokalet der campingvognen sto parkert.

Mange løse tråder

– Selv om vi nå mener at Sigrid har vært i campingvognen på et tidspunkt, så kan vi ikke konkludere med hensyn til hendelsesforløp. Vi har kommet noe lenger i spørsmålet om hvor Sigrid har vært, men det er fortsatt mange løse tråder i etterforskningen, sier Gulnes.

– Han holder fast på at han ikke har sett henne, verken i live eller seinere. Han er fast bestemt på at han ikke har noe med Sigrid å gjøre, sier mannens forsvarer, advokat John Christian Elden.

Tvangsobserveres

37-åringen skal nå tvangsobserveres av sakkyndige på Regional sikkerhetsavdeling på Dikemark sykehus. Han har sittet i varetekt siden pågripelsen i begynnelsen av september, men ble overført til Dikemark denne uka.

Ifølge en kjennelse fra Oslo tingrett gis politiet anledning til å observere Ålesund-mannen i inntil åtte uker for psykiatrisk vurdering. Psykiatrispesialistene Kjersti Narud og Andreas Eirik Hamre og nevropsykolog Anne Lill Ørbeck skal undersøke om 37-åringen er tilregnelig eller ikke. Svaret på dette spørsmålet kan få stor betydning i spørsmålet om den siktede kan finnes skyldig i drapet eller ikke.

Advokat Elden gjorde det imidlertid klart forrige uke at hans klient mener det ikke er nødvendig med innleggelse, siden han mener han er tilregnelig.

En av grunnene til at de sakkyndige har bedt om observasjon på sykehus og ikke i fengselet er fordi 37-åringen tidligere har hatt flere diagnoser om personlighetsforstyrrelser og psykoser.

Usikre på om flere personer

Den 64 år gamle mannen fra Vestby, som fortsatt er siktet i saken, ble løslatt tirsdag 30. oktober. Han hadde da sittet åtte uker i varetekt hvorav seks i isolasjon, men politiet fant ikke lenger grunn til å holde ham fengslet fordi bevisene ikke var styrket.

Fortsatt er politiet usikre på om en eller flere personer sto bak drapet.

– Vi er ikke sikre på at bare én person står bak, men vi har ingen holdepunkter for å si at flere er involvert. Likevel tror vi fortsatt at det er personer som har informasjon om saken, sier Gulnes til Dagbladet.

Mer fra Dagsavisen