PST etterforsker alvorlige trusler mot justisministeren

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) etterforsker alvorlige trusler rettet mot justisminister Tor Mikkel Wara (Frp). Noen har tagget husveggen hans med ordet «rasist», og det skal være festet en slags «tennanordning» til bilen.

Av NTB og Hanne Mauno

– Vi har i ettermiddag startet etterforskning av trusler mot myndighetspersoner. Vi er i en innledende fase av etterforskningen. Det er aspekter av saken som gjør at vi ser svært alvorlig på den, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til NTB.

Black Box-forestilling

Berntsen sier at de etterforsker bredt, men vil foreløpig ikke gi ytterligere kommentarer. Det vil heller ikke Statsministerens kontor (SMK), eller justisminister Tor Mikkel Wara selv, ifølge NRK.no. NRK har også forsøkt å få en kommentar fra Black Box Teater, uten å lykkes. Teateret hadde som en del av forestillingen «Ways of Seeing» filmet personer med tilknytning til Høyre, Frp, NATO og Resett. De hadde også filmet justisminister Tor Mikkel Waras hus, noe hans kone Laila Anita Bertheussen reagerte sterkt på i en kronikk i VG.

Tenn-anordning

Saken ble først omtalt av Filter Nyheter , som skriver at en eller flere personer blant annet har gjort skadeverk på privatboligen og bilen til justisministeren.

NRK har publisert bilder av det som skal være bilen og husveggen til Wara, hvor det blant annet er skrevet «Rasist» med rød tusj.

– I tillegg er det festet noe som kan ligne på en tenn-anordning knyttet til drivstofftanken på denne bilen, sier NRKs krimkommentator Olav Rønneberg til sin egen kanal.

PST opplyser til NRK at de også undersøker om det er sammenheng mellom truslene og funnet av sprengstoff på politihuset på Ski.

Justisdepartementet ønsker ikke å kommentere saken overfor NTB. (NTB)