Politiet har startet gravearbeidet i søket etter Trine Frantzen

Etter flere måneders skanning av ulike graver på Øvsttun gravplass i Bergen, har politiet onsdag startet gravearbeidet for å søke etter Trine Frantzen.

Tolv graver på gravplassen har de siste månedene blitt undersøkt med en spesiell skanner, utført av selskapet Cowi. Onsdag morgen sperret politiet av et felt nær kapellet, skriver Bergens Tidende.

– Jeg kaller dette de pårørendes dag. Vi gjør dette for dem. Det vi gjør i dag, gjør vi fordi det fremstår som den nye teorien det er mest verdt å satse på, sier politioverbetjent Kenneth Berg til avisa.

Politiet skal kun undersøke det øverste laget på gravplassen, og vil ikke berøre den opprinnelige gravlagte. Politiet har tidligere understreket at de ikke skal åpne eller flytte kister eller urner.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Årsaken til at politiet har undersøkt Øvsttun gravplass er at den ligger like i nærheten av adressen der Frantzen sist ble sett. En teori er at Frantzen, som tilhørte et belastet rusmiljø, ble drept med en overdose narkotika og deretter gravd ned.

31-åringen forsvant fra sitt hjem i Os i Hordaland i mai 2004, men politiet har aldri klart å finne ut hva som har skjedd med henne eller funnet henne. Fram til nå har det vært jobbet med saken i flere perioder alt ettersom hva slags tips som har kommet inn.

To personer, den ene Frantzens samboer, ble siktet for forsettlig drap i 2007, men saken ble henlagt året etter på grunn av bevisets stilling. Saken ble gjenopptatt i 2012, da det også kom inn nye tips.