Styreleder Siri Hatlen i Entra var en del av mindretallet i styret som gikk imot ansettelsen av Rune Olsø som ny direktør i selskapet.

Olsø går av som Entra-direktør

Rune Olsø får med seg en sluttpakke på over to millioner kroner når han går av.

Sluttpakken er fastsatt i Olsøs ansettelsesavtale og tilsvarer ni måneders lønn, opplyser selskapet, noe som ifølge Adresseavisen utgjør rundt 2,4 millioner kroner.

Vil skape ro

Olsø, som ikke fikk mange dagene som fast ansatt direktør etter den omstridte ansettelsen, sier han trekker seg for å skape ro i selskapet.

– Gjennom denne beslutningen viser han at han først og fremst er opptatt av selskapets beste, dets ansatte, kunder og samarbeidspartnere, sier styreleder Siri Hatlen. Hun var en del av mindretallet i Entra-styret som gikk imot ansettelsen av Olsø.

 Hatlen berømmer Olsø for å ha vært konstruktiv og klok, og for at han hele tiden har vært fokusert på hva som ville være selskapets beste.

– Vi fikk fort en felles oppfatning om at dette ville være riktig for å få den roen vi nå trenger, sier hun.

– Rune Olsø har vært i selskapet i sju år, og jeg ønsker ham lykke til videre. Vi skal nå se framover, sier hun om det nye styret.

Fredag er det et nytt styremøte i Entra der hovedspørsmålet selvsagt vil være å diskutere prosessen rundt ansettelse av ny direktør.

Ikke overrasket

Næringsminister Trond Giske (Ap) har fått hard medfart i saken, og Bård Vegar Solhjell (SV) ble utnevnt til settestatsråd for å rydde opp. Han skiftet ut tre av sju styremedlemmer. Nå sier opposisjonen det var riktig av Olsø å gå av.

– Jeg er veldig fornøyd med at han trekker seg, for å si det sånn. Jeg har hele tiden ment at det var feil at han fikk jobben, sier Per Roar Bredvold i Fremskrittspartiet til Dagbladet. Bredvold sitter i Stortingets næringskomité. Han legger til at han synes Entra-sjefens årslønn var «altfor høy».

Høyres finanspolitiske talsmann Svein Flåtten sier han ikke er overrasket over at Olsø nå er ute av det statlige eiendomsselskapet.

– Jeg tror de fleste har ventet dette og ikke vil ha særlige innvendinger mot det, sier Flåtten til avisen. Han sier både Solhjell og det nye styret har vist handlekraft og foretatt en nødvendig opprydning.

Presset gjennom

Ansettelsen av Olsø ble presset gjennom av styrets flertall på et styremøte 26. september. Flere betegnet ansettelsen som et kupp og koblet den til et ønske om å børsnotere Entra så raskt som mulig. Det siste halvåret har Olsø vært konstituert som administrerende direktør, men nå er sju år i toppledelsen altså over.

– Entra har vært et hovedfokus i livet mitt i sju år, og det er vemodig å forlate selskapet. Samtidig mener jeg dette er riktig nå, sier Olsø.

Avgjørelsen om å trekke seg er tatt i samråd med styreleder Siri Hatlen.

– Vi har et felles ønske om at dette vil bidra til å skape nødvendig ro rundt selskapet i tiden fremover, sier hun.

Styret vedtok på sitt møte onsdag å konstituere finansdirektør Anne Harris som administrerende direktør i Entra Eiendom.

Settestatsråd informert

– Næringsdepartementet og jeg ble informert om saken sent onsdag kveld etter at vedtaket var fattet og rett før pressemeldingen ble sendt ut, sier Solhjell til NTB.

SV-statsråden leder Miljøverndepartementet, men ble oppnevnt som settestatsråd i Entra-saken etter at næringsminister Trond Giske (Ap) erklærte seg inhabil.

Olsø får med seg ni måneders lønn når han går. Denne er beregnet ut fra lønnsnivået han lå på som konstituert Entra-sjef.

– Slik det fremgår av opplysningene fra selskapet, merker jeg meg at Olsøs sluttavtale ligger innenfor statens retningslinjer, er Solhjells kommentar til sluttvederlaget.