«The boss» av Kontra

Noen ganger ønsker man at heisen skal stå fast lenge. Som da Kashfa Gashamura ble stående fast sammen med Bruce Springsteen.

Kashfa Gashamura (28)

Bedre kjent som Kash King. Kjent fra barne-tv, og jobber som konferansier på kontraskjæret under årets fotball-VM.

Hvordan er det å jobbe som konferansier på Kontraskjæret?

– Det er så jævlig fett! Hvis du ikke liker fotball, er det ikke jobben for deg. Men sånn som meg, som er fotballfanatiker er det en konge sommerjobb. Det er skikkelig festivalfølelse, med sommer, sol, mennesker og musikk. Som konferansier er det jeg som finner all musikken. Man skal finne noe som passer ti tusen mennesker, alle mellom 18 til 60 år, fra forskjellige land. Jeg bruker fire år på å finne den feteste musikken fra alle landene. Så jeg har vel blitt en verdenskjenner når det kommer til musikk.

 

Siden du er så fotballfan selv, får du mulighet til å se kampene?

– Ja. Jobben min er jo før kampene starter, og i pausen. Når kampen starter har jeg jo 45 minutters pause.

Det er snart finale, og fotballfesten over for i år. Hva føler du om det?

– Det er litt «bitter sweet». Fordi jeg er så sliten nå. Jeg står her 31 dager, foran opptil én million mennesker til sammen. Det er en spesiell jobb å ha. På en måte er det deilig at det snart er ferdig, men på den andre siden gleder meg allerede til om to år. Jeg klarer nesten ikke å se for meg en fotballsommer uten å jobbe med det. Folk er så glade, jobben min er jo bare å gjøre folk happy.

Pleide du å dra hit som publikum før?

– Ja, jeg var her under VM for seks år siden. Derfra begynte jeg å jobbe VM etter det. Da jobbet jeg bare to uker av mesterskapet, men var her uansett alle de andre dagene. Det er virkelig en opplevelse å være her som publikum. Jeg unner alle en tur innom Kontraskjæret, for det vil du aldri glemme.

Hva er det som drar også de som ikke er fotballinteresserte hit?

– Det er det at man føler man er på en festival midt i Oslo. Det er også det sosiale. Folk fester, feirer bursdagen sin her, og har vorspiel her. Det er jo også det at det er en gigantisk sjekkearena. Det er en happening, hvor alle koser seg uansett fotballfan eller ikke. Det er derfor jeg bruker så mye tid på å finne god musikk og, for å skape god stemning. Det er ti tusen mennesker som drikker alkohol her, men det går faktisk veldig bra.

Apropos alkohol, det er jo mye rølp her. Hva er det sjukeste du har sett?

– Jeg tror jeg trenger en måned på meg for å fordøye alt jeg har sett her. Vi pleier å ha dansekonkurranser hvor publikum filmes og vises på storskjerm. Ser man seg selv på skjermen, skal man danse så fett man kan, og vinneren får premier. En gang vi hadde dette var det egentlig litt dødt i publikum, men vi måtte bare stole på at snart kom det noe kult. Plutselig er det en dame på kanskje 50 eller 60 år som begynner å strippe! Sånn burlesque dans. Hun sto og danset og koste seg da kamera fant henne, så begynte hun å kle av seg. Publikum klikka jo helt! Det er jo 18 års grense her, så vi tenkte at det som skjer det skjer. Så begynner hun å ta av BH-en. Det var jo en gammel dame, liksom! Og mannen hennes sto ved siden av og heiet. Hun vant, da. Men det fikk hun ikke med seg en gang. Det var et øyeblikk, det. Mange har sagt at de er her på grunn av pausene, for det skjer så mye sjukt.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Jeg er ikke en lesehest. Men det må være den første Harry Potter-boken. Det var den første boken som fikk meg til å oppleve ekte leseglede.

Hva gjør deg lykkelig?

– Mennesker og musikk.

Hvem var din barndomshelt?

– Ronaldinho. Fordi han var så stor innen fotball, og en fin fyr på og utenfor banen.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Mot rasisme men for dyrevern og asylsøkere.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Jeg har faktisk stått fast i heisen med Bruce Springsteen. Det var på The Thief i Oslo og det var bare oss to, så stoppa heisen opp mellom andre og tredje etasje. Så jeg har en kjendis unnagjort. Jeg tenkte litt på Justin Bieber og Justin Timberlake for jeg tror vi er sjelevenner, skjønner du. Men jeg må svare dama mi. Det er hun jeg snakker best med.