Annonse
Foto: Privat

Skrekkelig redd

Annonse
Navn i nyhetene

Cecilie Jørstad (43)

Skuespiller som hovedrolle-debuterer i årets store, norske grøsser, «Hjemsøkt».

Ble du selv skremt under innspilling?

– Det vil jeg si at jeg ble. Vi hadde innspillingsstedet vårt på det rette stedet. Det var særlig denne kjelleren som vi spilte inn i, som var spesielt skummel når vi senere måtte bruke toalettet der alene.

Hvor mye ser du på skrekkfilm til vanlig?

– Jeg ser aldri på noen grøssere. Jeg blir enkelt skremt når de bruker disse virkemidlene man helst bruker i en grøsser. Derfor prøver jeg helst å helst unngå slike filmer, men når jeg ble tilbudt denne rollen, kunne jeg så klart ikke takke nei.

Hvordan fikk du rollen?

– Jeg gikk egentlig på audition for en annen rolle. Denne auditionen var to uker gammel, da de kom over den igjen. Det var egentlig en annen jente som gikk for rollen, men auditionen min lå rett ved siden av hennes av ren tilfeldighet. Etter mange samtaler og prøvelesing av manuset, ble jeg tilbudt rollen.

Hvordan ble du skuespiller?

– Jeg tok en tradisjonell teaterutdanning i London. Når jeg kom tilbake til Norge igjen, gjorde jeg for det meste teater, dubbing og reklame. Men jeg liker å teste meg litt ut på film. Det er mye konsentrasjon involvert i prosessen, men det er svært spennende. I tillegg til å være skuespiller, jobber jeg på Halden Videregående skole for dramalinja.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Det må nok være en bok jeg har nylig startet på. Allerede fra side 7 har boken «Gå dit hvor hjertet dit fører deg» blitt en favoritt av meg. Den betyr mye for meg, og den har et fantastisk budskap. Du skal våge å være sterk og følge hjertet ditt.

Hva gjør deg lykkelig?

– Det som gjør meg lykkelig er å få være med barna mine på 3 og 7 år.

Hvem var din barndomshelt?

– Min barndomshelt må nok ha vært min bestevenn Mai. Det å finne én du er trygg på, og kan ha det gøy med som barn, er en vakker ting i seg selv.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Det jeg misliker med meg selv er at jeg har et så stort kontrollbehov. Ingen klarer å ha kontroll på alt, men dette er noe jeg personlig vil bli bedre på.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Det er noe jeg har vært dårlig på i mange år. Jeg har alltid syntes at det kan oppleves som at det hverdagslige er større enn de største utskeielsene.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Det som er knyttet til flyktningpolitikken, er en hjertesak for meg. Jeg kjenner det er vondt å høre om mennesker som ikke blir behandlet som mennesker. Det og ikke bli respektert og ikke få like muligheter som resten av folket.

Er det noe du angrer på?

– Nei, jeg har alltid vært bevist for mine egne handlinger. Jeg angrer ikke på noe, men står heller opp for handlingene mine.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Jeg hadde valgt å stått fast med Leonard Cohen. Selv om han ikke lenger er på jorda vår, hadde vi nok hatt mye å snakke om.

Annonse