Annonse
Avtroppende One Call-direktør Øistein Eriksen.

Mannen i reklamen

Øistein Eriksen gir seg som One Call-sjef, men vil ikke gå med på at det dermed er settes punkum for verdens mest irriterende reklame.

Annonse
Navn i nyhetene


Hvem: Øistein Eriksen (64)

Hva: One Call-direktør

Aktuell: Gir seg etter 13 år som sjef.

 

Hvorfor gir du deg som One Call-sjef, og hva skal du finne på nå?

– Hvorfor er en sammensatt vurdering. Jeg har holdt på i One Call i 13 år, og tenkt en stund på det å gi meg. Det er hele tida en vurdering om jeg er den rette til å lede videre, selv om mange vil at jeg skal bli. Men jeg tenker at skal jeg rekke noe mer i livet. Jeg blir i One Call i hvert fall i et halvt år til. Jeg har noen skisser om veien videre, men er åpen for forslag. Jeg får se hva som dukker opp. Nå skal jeg bruke tida til å hjelpe til med å finne ham eller henne som skal etterfølge meg, og bistå denne personen i en overgangsfase.

For ikke mange år siden var mobiltelefon kun for de få. Nå er det allemannseie. Har vi kun skrapt i overflaten når det gjelder bruk?

– Vi har skrapt oss litt ned under overflaten. Jeg husker da mobilen bare var for de få, direktører og sjåfører. Og bare menn. Det blir stadig bedre kapasitet på mobilnettet, at det vi nå gjør på WiFi hjemme, vil vi gjøre på mobilen framover. Smarttelefonen er blitt så viktig for oss, at hvis vi må flykte i panikk, er det telefonen vi tar med oss.

Les også: Lederen i Oslo Arbeidersamfunn har fått mange nye uvenner i Rødt

I dag er mobilen det første vi ser på om morgenen, og det sist vi gjør før vi skrur av lyset om kvelden. Har vi blitt for avhengige?

– Det er blitt en veldig forandring de siste årene. Men hver enkelt får avgjøre om vi er for avhengige. Men vi er langt forbi det som var tanken med mobiltelefon for 10–15 år siden. Den er blitt en god venn, men også en plage. Det får vi ikke gjort noe med, vi kan ikke skru tida tilbake.

Nå som du gir deg. Blir det også slutt på «verdens mest irriterende TV-reklame?

– Den er ikke irriterende. Den er verdens mest effektive. Jeg får innspill fra dem som sier de vil savne meg på skjermen, og de som gleder seg til at jeg forsvinner. Det har vært veldig spennende å være med på dette. I starten brukte vi kjendiser i reklamen, noe vi fikk negative reaksjoner på. Så var det noen som foreslo meg. Jeg husker godt min første reklamespot, med rødt skjerf rundt halsen. Det er ikke planlagt noen nye reklamefilmer med meg framover, men de som er kommer nok til å gå litt til.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Da vil jeg si George Orwells «Animal Farm». Det er en bok om politisk kritikk forkledd som en fortelling. En fornøyelig bok.

Hva gjør deg lykkelig?

– Å få til ting. Enten å være en bra familiemann, eller løse en komplisert oppgave på jobben. Jeg driver også med litt hobbysnekring, og få til noe der gjør meg lykkelig.

Hvem var din barndomshelt?

– Tror det var bøkene om indianeren «Ørnøye». Jeg prøvde å være indianer da jeg var guttunge, men det var ikke særlig vellykket.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg tar for mye ansvar for andres lykke. Det burde jeg slutte med. Jeg bryr meg om at andre skal ha det bra, og bekymrer meg for mye for andre.

Hva gjør du når du skeier ut?

– En god fest med venner eller en reise. Jeg reiser ikke ofte, men når jeg reiser så gjør jeg det grundig. Langt bort og bor bra.

Les også: Petter Baarli har ikke jobba siden lille julaften 1982

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Jeg er villig til å gå i tog mot terror, men også for ytringsfrihet. Den er jeg redd for at blir truet.

Er det noe du angrer på?

– Egentlig ikke. Jeg har gjort mye jeg ikke har planlagt, og har latt livet gå. Og det har vært fint.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– John Lennon fra The Beatles. Han var min store helt.

Annonse