Nyheter

Jobber for OL

NAVN I NYHETENE: Kan ikke AS Norge klare å prioritere både skole, helse og andre viktige områder, og samtidig dra i land et megaarrangement, spør hun.

Ingunn Olsen (48)

Kommunikasjonsdirektør Oslo 2022

Oslos velgere skal stemme over OL, i dag begynner skolevalgene.

Skolevalgene blir første test på hvordan stemningen for et OL i Oslo er. Hva slags respons har dere fått på skolene?

- Ja, det blir spennende å få resultatet av skolevalget! Etter å ha besøkt flere skoler er vårt inntrykk at ungdommene generelt sett er mer positive til OL enn de eldre, men også ungdom stiller spørsmål om kostnader, miljøkonsekvenser og hva som blir arven etter vinterlekene.

Hvorfor er det riktig å bruke penger på OL når det trengs penger til så mye annet?

- Nå er ikke jeg politiker og prioriterer ikke byens budsjetter. Men jeg er mor og datter, og i mitt liv prøver jeg å balansere tid, engasjementet og 
ressursene mine på barna mine, mannen min og de gamle foreldrene mine. Hvorfor må vi alltid sette grupper opp mot hverandre? Kan ikke AS Norge klare å prioritere både skole, helse og andre viktige områder, og samtidig dra i land et megaarrangement, som et OL er, hvert jubelår? Jeg synes Rune Gerhardsen (Ap) sier det veldig fint når han peker på at det ikke er blitt noe ekstra velferdsløft i Oslo i de årene Oslo ikke har arrangert OL.

Hvordan vil et OL i Oslo komme 
byens befolkning til gode?

- Helt konkret vil det gi fire nye ishaller for bredden, den femte og største ishallen gjøres om til fleridrettshall for sommeridretter etter lekene. I tillegg får vi et nytt anlegg for skiskyting og paralympiske øvelser, vi oppgraderer Wyller og Grefsenkollen alpinanlegg og gjør også noen oppgraderinger i Holmenkollen. I Groruddalen legger vi mediesenter og deltakerlandsby. Det blir et helt nytt og grønt boområde i en del av byen som i dag er preget av industri. Boligene kan i ettertid brukes til både studenter, eldre, høyskolebygg eller huse ulike næringer. Dessuten: prosjekt «felles Osloidentitet» er for meg kanskje noe av det aller viktigste.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

- Jan Kjærstads trilogi om Jonas Wergeland. Men jeg er også veldig glad i mange av bøkene til Ingvar Ambjørnsen og Lars Saabye 
Christensen.

Hva gjør deg lykkelig?

- Lange morgener med mannen min, kaffe og aviser. Eller når en av
 jentene mine plutselig gir meg en overraskende klem. Eller gnistrende skiføre over Alunsjøen i Lillomarka. Eller lange humørfylte vennemiddager.

Hvem var din barndomshelt?

- Jeg har alltid hatt et nært forhold til begge foreldrene mine og sett mye opp til dem. Jeg har vel aldri hatt en bedre samtalepartner enn mamma. Ellers husker jeg at jeg lett levde meg inn i rollen som Månestråle. Hun var snartenkt, modig og vakker.

Hva gjør du når du skeier ut?

- Kjøper enda et par støvletter som jeg vet mannen min vil fly i taket av. Det er ikke alltid så lett å la være når de formelig roper etter meg og trygler meg om å ta dem med hjem. Jeg har også en svakhet for kjoler og topper og kapper. Men jeg er flink til å handle på salg. Jeg skjønner ikke de som sier at de ikke klarer å finne noe fint på salg.

Hva er du villig til å gå i 
demonstrasjonstog mot?

- Det er egentlig ikke min form, men jeg reagerer sterkt på vold, overgrep og ekstremisme.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

- Den gode gamle jentegjengen. Vi har det alltid så morsomt sammen og er flinke til å støtte hverandre. Men jeg håper heisen hadde kommet fort i gang igjen og vi kunne fortsatt videre til et hyggeligere sted. Jeg liker ikke trange rom uten vinduer.

asne.gullikstad@dagsavisen.no

Åsne Gullikstad

Mer fra Dagsavisen