Christian Ingebrigtsen.

Fra A1 til pappas verden

Christian Ingebrigtsen savner å ha et stort apparatet rundt seg.

Navn i nyhetene

Hvem: Christian Ingebrigtsen (40)

Aktuell: Det tidligere A1-medlemmet er aktuell på CD og vinyl, med den første soloplata på 10 år.

 

Du vet jo hvordan det er å være popstjerne. Er det noe du savner fra tiden i A1?

– Det jeg savner mest er kanskje å ha et stort apparat rundt meg, som legger til rette for at jeg kun behøver å tenke på å skrive og fremføre musikk.

Hvordan har musikkbransjen endret seg? Konserter er kanskje der pengene ligger? Trenger vi plateselskaper?

– Idet vi så endringene i musikkbransjen fra fysiske CD salg til nedlastinger og streaming, sa pappa (70-tallsstjernen Stein Ingebrigtsen, red.anm.): «Velkommen til min verden! For meg var plateutgivelser kun visittkort for å få spillejobber». Artister kan fremdeles gjøre penger på streaming, men det er svært lite, hvis du ikke streames flere hundre millioner ganger. Det er fremdeles noe fysisk salg også, men det er stort sett på konsertene at man fremdeles selger en del CD-er.

Fortell om den nye platen.

– Dette er det første soloalbumet mitt på 10 år! Det er musikk for de som liker det litt «old school» med melodien og teksten i fokus, med ekte strykere, blåsere og fullt band. Jeg er inspirert av artister som Billy Joel, Rascal Flatts, Jeff Lynne, Elton John og Bruce Springsteen. Derfor har jeg også gått litt mot «tiden» og spilt inn et helt album med 12 nye låter, og gir det ut fysisk både på CD og vinyl.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Helt siden jeg var liten har jeg vært fascinert av historiene i bibelen.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Hva gjør deg lykkelig?

– Når jeg ser, hører eller leser om mennesker som gjør noe virkelig godt mot andre, blir jeg alltid rørt og glad.

Hvem var din barndomshelt?

– Jeg har alltid vært kjempefan av Bruce Springsteen. Da jeg var seks-syv år, tok mamma meg med til Valle Hovin, og siden hun synes jeg var for ung til å gå på selve konserten, sto vi utenfor arenaen og hørte på nesten hele. Jeg kjøpte et stort amerikansk flagg med bilde av Bruce i midten, som ble hengene over sengen helt til jeg flyttet fra Siggerud.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg er et skikkelig følelsesmenneske på godt og vondt. Det skal kun den minste lille negative kommentar eller et blikk til for at jeg går helt i kjelleren. Jeg synes det er forferdelig når andre mennesker ikke liker meg.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Det går fort med en hel, stor plate med melkesjokolade og en liter sjokomelk! Det kan høres litt kjedelig ut, kanskje, men jeg synes smaken av en god milkshake slår smaken av alkohol når som helst.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for, eller mot?

– Mamma har alltid vært aktiv i Amnesty International, så jeg har vokst opp på stand og i tog helt siden jeg var liten. Å stå opp mot urettferdighet, er noe av det viktigste vi kan gjøre. Og det fungerer best hvis nok av oss gjør det sammen.

Er det noe du angrer på?

– Jeg skulle for eksempel vært flinkere til å prioritere tid til det som er viktig for meg, selv om det kanskje ikke i utgangspunktet haster, fremfor de tingene som haster, men ikke er så viktige for meg. Da hadde det ikke gått 10 år før jeg fikk somlet meg til å gi ut det nye albumet.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Jeg satt ved siden av Bill Gates i tjue minutter en gang backstage på en konsert i Hyde Park, men jeg turte ikke å si ett eneste ord før han reiste seg og gikk igjen. Hvis jeg fikk en ny mulighet, skulle jeg gjerne slått av en prat med han.