Stig-Ove Sandnes. FOTO: VIF-FOTBALL.NO

Drømmer om eget stadion

Stig-Ove
 Sandnes (44) er daglig leder i VIF-Fotball, og i går spilte VIF sin første hjemmekamp mot Bodø/Glimt.

Dere tapte 2-0 for Molde i serieåpningen. Hvordan skal dere greie å snu det?

- Det gjør vi med en god treningsvinter, og med tro på de spillerne og det laget vi har. Vi var skuffet over spillet og resultat i Molde siden vi reiste dit med tro om poeng. Men slik er idretten, Molde var bedre enn oss.

I mange år har dere snakket om nytt stadion, og dere vil helst ikke spille på Ullevaal. Blir det noen gang et eget VIF-stadion?

- Vi håper å greie å realisere et nytt stadion på Valle. Drømmen om å ha vårt eget har vært der siden stadionprosjektet startet i 2008, da vi fikk kjøpt en tomt av kommunen på Valle for en krone. Oslo kommune kjører den saken gjennom nå i vår, i forhold til reguleringsplaner. Det som gjenstår er finansiering, hvor vi har samtaler med aktører innfor finans. På årsmøtet i mars, ble det presentert en modell med 18.000 plasser med en kostnad på 670 millioner krone.

Dere er tippet et stykke ned på tabellen. Hvor tror du at dere havner?

- Vi har en spiller som vil utvikle seg bra utover våren. Jeg er vanligvis dårlig til å tippe, men jeg tror vi blir bedre i 2014 enn i fjor, og tror vi blir blant de seks beste.

Hvilken bok har betydd mest 
for deg?

- Hva skal jeg si da. Man leser ulike bøker i ulike epoker av livet. Den siste tida har jeg lest Jo Nesbøs bøker. Tidligere ble det en del faglitteratur som var relevant for utdannelsen som lærer. Det å koble av med en god krimbok, er noe jeg setter stor pris på. Og Harry Hole er fra Åndalsnes, som meg. Han sa i boken «Flaggermusmannen» at Gud brukte seks dager på å skape den vakre naturen i Romsdalen, og en dag på å skrape sammen resten av verden. Så den naturen er skapt med omhu.

Hva gjør deg lykkelig?

- Lykkelig blir jeg når jeg ser unger ha det gøy, som siste helg da tusenvis av unger spilte fotballcup på Valle.

Hvem var din barndomshelt?

- Det var fotballspilleren Kenny Dalglish. Og da er favorittlaget selvfølgelig Liverpool.

Hva misliker du mest ved deg selv?

- Det kan være at jeg blir litt snever i forhold til fotball. Mye av mitt liv handler om fotball. Det finnes mye annet som er bra, men fotball er viktigst. Og sånn har det vært siden jeg begynte som daglig leder i Volda for 20 år siden. Jeg har hatt praksis som lærer i ett år, og utdannelsen har gitt meg god ballast i jobben som leder inn fotballen.

Hva gjør du når du skeier ut?

- Da drar jeg på fotballtur til England. Og ser Liverpool selvfølgelig. Jeg har sett dem live så mange ganger at jeg har kommet ut av tellingen. Jeg så dem første gang da de spilte mot Vålerenga på Bislett i 1986, da jeg var 16 år gammel.

Hva er du villig til å gå i 
demonstrasjonstog mot?

- Er villig til å gå i og mot noe av det sterkeste jeg står for som er urettferdighet. Jeg er ekstremt opptatt av det som handler om likeverd, menneskerettigheter og rettferdighet.

Er det noe du angrer på?

- Helt sikkert mye. Men ingen konkrete ting. Jeg er en person som gjennom hele livet har tatt beslutninger. Er klar på at det finnes gode argumenter for andre valg. Jeg tror det er en styrke at man kan se at verden endrer seg.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

- Jeg vet hvem jeg ikke ville stått fast med, og det er VIF-trener Kjetil Rekdal. Jeg har hørt forferdelig historier om det. Det ville vært artig å stått fast i heisen med statsministeren, og det går mest på at da ville jeg fått tid til å fortelle hva slags betydning fotball har.

tom.vestreng@dagsavisen.no