Best på hjemmebane

Etter et nokså heseblesende juleprogram i fjor, tar Freddy Kalas det litt roligere i år.

 

Hvem: Fredrik Auke/ Freddy Kalas

Hvorfor: Skal spille på «Kvelden før kvelden» på NRK1 lille julaften.

Hvordan har året vært for deg?

– Definitivt det beste året så langt med tanke på publikumstall og konserter. Jeg har spilt på flere festivaler, og det har vært utrolig gøy. Den energien man får fra publikum, er det ingenting som slår. Ellers har jeg vært mye i studio og jobbet med ny musikk som vil komme til neste år. Nytt framover blir at jeg skal spille med fullt band, i motsetning til kun en DJ som jeg har hatt før. Så jeg tror Freddy Kalas vil løftes til nye høyder framover!

Hvordan ser jula ut som Freddy Kalas?

– Det blir en del julerelaterte opptredener, blant annet «Kvelden før kvelden», Frelsesarmeens julekonsert og litt andre opptredener. Det er litt mindre i år enn i fjor, så nå får jeg spedd ut julestemninga litt. I fjor var det så mye forskjellig at jeg følte jeg ikke hadde et snev av julestemning igjen da det ble julaften. Jeg hadde liksom spredt alt jeg hadde av julestemning over på publikum, hvis du skjønner. Så i år skal jeg ta min egen julestemning litt mer på alvor.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Der må jeg faktisk si Guinness rekordbok. Jeg har lest mange andre bøker, men jeg har fått denne boka til jul hvert eneste år og blir veldig fascinert av bildene.

Hva gjør deg lykkelig?

– Å være sammen med kjæresten, jobben min og det å ha det rolig rundt meg. Det er så klart mye action i min jobb, men da setter jeg pris på å ha god tid i hverdagene til å hente seg inn, gå en rolig tur og slappe av. Jeg tror det er viktig å finne en balanse i hverdagen, slik at det ikke blir for mye og at man kan ta med seg den positive energien fra jobben.

Hvem var din barndomshelt?

– Det var vel Batman, men først og fremst Tupac Shakur (2pac). Etter min mening er han den desidert beste lyrikeren og traff et enormt publikum med musikken sin. Det er veldig mye sjel i musikken hans, og tekstene hans kan gjenspeile litt hvordan jeg tenker og føler.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Det er at jeg er konfliktsky. Jeg går fort inn i meg selv istedenfor å ta konfrontasjoner.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Da setter jeg meg på en stol, tar på en hatt, skjenker et glass konjakk og fyrer opp en cubaner.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Jeg er opptatt av at folk som sliter med rusen, skal få det bedre. Vi må ikke straffe dem som sliter, men hjelpe. I tillegg er jeg villig til å demonstrere mot et manipulert media. Med det mener jeg at man må tenke selv og ikke stole på alle vedtatte sannheter.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Bob Marley. Jeg liker musikken hans og skulle gjerne hatt en chill prat med ham.