Her i drabantbyen Romsås på grensen til Lillomarka nordøst i Oslo ble tre kvinner – en mor og to voksne døtre – funnet døde torsdag i forrige uke. Nå forsøker politiet å finne ut hvorfor.

Mor og to voksne døtre lå døde i flere måneder

Det var en kvinne i slutten av 60-årene og hennes to voksne døtre som ble funnet døde i Oslo i forrige uke. Politiet mistenker ikke noe kriminelt.

Innenriks

 

De tre kvinnene ble funnet torsdag etter at ansatte i Oslo kommune slo alarm. Ingen hadde sett noe til de tre kvinnene siden i sommer. Da politiet tok seg inn i leiligheten på Romsås nord i Oslo, fant de kvinnene døde og uten spor etter noe mistenkelig.

Den foreløpige obduksjonsrapporten har ikke avdekket noen åpenbar dødsårsak, og politiet avventer derfor den endelige rapporten, men det kan ta tid før resultatene fra denne foreligger.

– Det var ingen ytre skader på de døde, og de bar preg av å ha ligget lenge, opplyser politioverbetjent Kjetil Moen ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt til NTB.

Moren var i slutten av 60-årene, mens døtrene var henholdsvis i 30-årene og slutten av 20-årene. Alle var av afrikansk opprinnelse, men de har bodd lenge i Norge. Ingen av naboene skal ha reagert.

Ukjente for politiet

– De har etter det vi har funnet ut, holdt seg isolert fra andre. Så om de er blitt syke, så har de ikke søkt hjelp, sier Moen.

Han sier leiligheten var preget av at de tre døde fredfullt og uten voldsomme omstendigheter. De tre har vært helt ukjente for politiet. Etterforskere som forsøker å finne ut hva som kan ha skjedd i leiligheten, leter nå i andre offentlige registre etter svar.

– De må på et eller annet vis ha fått en viss oppfølging fra det offentlige. Kanskje vi får noen svar fra den kanten, sier Moen.

Kontaktet Nav

– Meg bekjent så var det styrelederen i den aktuelle gården som kontaktet Nav. Den Nav-ansatte mistenkte at det kunne være snakk om dødsfall, på bakgrunn av at styrelederen hadde nevnt en mistenkelig lukt i oppgangen. Derfor kontaktet Nav politiet, som så tok seg inn i leiligheten, sier bydelsdirektør Øysten Eriksen Søreide i bydel Grorud til NTB.

Søreide sier de har fått bekreftet at de avdøde bodde i en kommunal leilighet. Navs utvidede taushetsplikt gjør at han ikke kan bekrefte hvem som var formelt registrert som bosatt i boligen.

– Det er så vidt vi vet det eneste kontaktpunktet med kommunen eller bydelen de siste årene. Vi er ikke kjent med at de har fått andre tjenester fra bydelen eller kommunen på mange år, sier Søreide.

Etter at de ble kontaktet av politiet, har bydelen startet å ettergå fakta i saken.

NTB