Moods of Norways 18 butikker over hele landet holder stengt inntil videre etter konkursen. Alle ansatte blir sagt opp.

Moods of Norway-verdier på 70 millioner

Konkursrammede Moods of Norways eiendeler har en samlet verdi på 70 millioner kroner, opplyser bostyrer Asbjørn Løvik.

Fra før er det kjent at selskapene Moods of Norway AS og Moods Wholesale AS har en samlet gjeld på 112, 2 millioner kroner. Selskapene er dermed 42,2 millioner kroner i minus.

Løvik opplyser i en pressemelding at alle de 200 ansatte i selskapene blir sagt opp i forbindelse med konkursen. De 18 butikkene landet rundt holdes inntil videre stengt.

– Konkursboet jobber med ulike løsninger for realisering av aktiva. Det vil ennå ta noe tid før konkursboet har fått de nødvendige avklaringer. Det er derfor ikke mulig å være konkret på hva som blir den endelige løsningen, sier Løvik.

Han sier det er stor interesse rundt konkursboet, både fra interessenter til aktiva, selskapets forretningsforbindelser og mediene.

– I denne tidlige fasen i bobehandlingen må jeg prioritere å ha fokus på å sikre de ansattes rettigheter og å finne løsninger som er til det beste for selskapets kreditorer. Jeg ber om forståelse for dette, sier Løvik.

Han gjentar at eierne har opplyst at selskapets utenlandssatsing var kostbar og måtte bygges ned og at valutaeksponeringen påførte selskapene tap.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

– Dette kombinert med en skjerpet konkurransesituasjon mot salg over internett ga dårlig lønnsomhet og store likviditetsproblemer. Da banken sa opp selskapenes driftsfinansiering, så ikke styret en annen løsning enn å melde oppbud, sier bostyreren. (NTB)