Flere fjelloverganger er stengt, og enkelte steder er det kolonnekjøring første juledag.

Mange veier stengt på grunn av uvær

STENGT: Selv om uværet julaften avtok i løpet av kvelden, er det første juledag mange veistrekninger som er stengt på grunn av været.

Det er i Nord-Norge været er verst og konsekvensene størst. E6 er stengt over Saltfjellet i Nordland fram til klokken 12 onsdag, mens i Finnmark er E6 inntil videre stengt ved Sennalandet på grunn av uværet.

Ved Bjørnfjell i Nordland er E10 stengt fram til kl. 12 andre juledag, mens E69 ved Skipsfjordshøgda bom i Skarsvåg er midlertidig stengt på grunn av uvær.

Riksvei 7 Hardangervidda er stengt både i Buskerud og i Hordaland på grunn av dårlig vær, mens riksvei 13 over Vikafjellet er stengt både i Hordaland og Sogn og Fjordane, melder Statens vegvesen.

Både E6 over Dovrefjell og E16 over Filefjell er foreløpig åpne, men veivesenet advarer mot isdekke og glatte veier.

Fylkesvei 27 over Venabygdsfjellet er uværsstengt både i Hedmark og i Oppland. Her vil veivesenet foreta en ny vurdering kl. 8.00 onsdag morgen.

Det er kolonnekjøring på E134 Våglidstunnelen – Austmannslitunnelen ved Haukelifjell i Telemark og i Hordaland. Også i Finnmark er det kolonnekjøring over flere strekninger. (©NTB)