Annonse
Nestleder Kjell Ingolf Ropstad vil styrke pleiepengeordningen.

KrF løfter pleiepenge-saken inn i budsjettkampen

KrF tar med seg krav om å styrke pleiepengeordningen inn i budsjettforhandlingene, varsler finanspolitisk talsperson Kjell Ingolf Ropstad.

Annonse
Innenriks

 

Av Sofie Prestegård og Bjørn S. Kristiansen

Onsdag fikk Kristelig Folkeparti flertall for å be regjeringen fremme forslag om endringer i pleiepengeordningen, som sikrer mer økonomisk trygghet og forutsigbarhet for foreldre med pleie- og omsorgsoppgaver.

Les historien om alenemammaen Kari som pleier sin leukemi-syke sønn (7): – Vil ha livet vårt tilbake

På blokka

Men KrFs finanspolitisk talsperson Kjell Ingolf Ropstad er utålmodig og vil også ta med seg krav om å endre ordningen inn i budsjettforhandlingene.

– Ja, jeg ser for meg at dette blir en del av forhandlingene om budsjett, sier Ropstad til Dagsavisen.

Regjeringen er avhengig av at både Venstre og Kristelig Folkeparti støtter budsjett for at det skal gå gjennom i Stortinget.

Ropstad vil likevel ikke tallfeste hvor mye KrF vil øke kompensasjonen for dem som nå får kutt i pleiepengene etter ett år.

– Jeg vil ikke forskuttere konklusjonene av forhandlingene. Vi ønsker å styrke ordningen og dette er absolutt et av de punktene vi har på blokka, sier KrFs finanspolitiske talsperson.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Vil vurdere endringer

I trontaledebatten onsdag ble statsminister Erna Solberg (H) konfrontert med forslagene om endringer, på bakgrunn av at flere har stått fram og fortalt om en forverret situasjon etter endringen.

– Det gjør sterkt inntrykk på meg når jeg ser personer som har problemer knyttet til pleiepengeordningen. Det har det gjort i mange år, og Høyre har slåss i mange år i Stortinget for en forbedret ordning.

Hun reagerte på at endringen omtales som «kutt i pleiepengeordningen».

– Vi har doblet utbetalingen over statsbudsjettet til pleiepengeordningen med den reformen vi har gjort, og utvidet ordningen for mange av de foreldrene som før opplevde at de ikke fikk pleiepenger. Så måtte vi også se på om ordningen var bærekraftig når mange flere ble del av den, sa Erna og la til:

– Vi er selvfølgelig i stand til å se på endringer. Blant annet var vi enige i den endringen som ble gjort på Stortinget under behandlingen, som gjør at de med de sykeste barna kan søke om lengre tid.

Skrev til Erna: «Hei Erna. Jeg er mammaen til Sindre. Da han var 3 år fikk han leukemi»

Annonse