11 OKT 2017 ONS 19:40 JURK fikk Jenteprisen 2017ID: 14301492 NTB Juridisk rådgivning for kvinner (JURK) får Plan Norges Jentepris for sin langvarige innsats for å gi kvinner juridisk bistand og for informasjonsarbeidet sitt. Organisasjonen har gitt gratis rettshjelp til kvinner siden 1974. – Årets vinner hjelper dem som har minst. Vinneren har bistått 50.000 kvinner som har stått på bar bakke, kvinner som ikke hadde fått hjelp på annet vis. Vinneren har nådd ut til enormt mange og gjort en fenomenal jobb for enkeltmennesker gjennom mange år, sier juryleder Knut Storberget. Organisasjonen ble startet av kvinnelige jusstudenter for å hjelpe andre jenter og kvinner i en vanskelig situasjon. – Kampen for jenters rettigheter er fortsatt aktuell fordi jenter risikerer å bli voldtatt på fest med klassekamerater. Kampen for jenters rettigheter er fortsatt aktuell fordi jenter blir utsatt for trakassering i kraft av å være jente, fordi de verken kan gå med bikini eller burkini, uten å få uønskede kommentarer, sier daglig leder Sara Eline Grønvold i JURK. Hun sier at å få Jenteprisen, er en stor anerkjennelse for organisasjonens arbeid og de som legger ned frivillighetstimer for dem. – I Norge har vi formell likestilling gjennom loven, men vår erfaring er at det ikke er noen garanti for den reelle likestillingen. Det er nesten blitt en klisjé, men det hjelper ikke å ha rett ifølge loven når du ikke kan hevde din rett, da er det ikke verdt noen ting, sier Grønvold. Jenteprisen deles i år ut for sjette år på rad av Plan International Norge i samarbeid med magasinet Costume. 11. oktober er FNs internasjonale jentedag. (©NTB) andrea.rognstrand@ntb.no Bilde: tc49b1b3 Ifølge JURKs daglige leder Sara Eline Grønvold er Jenteprisen et klapp på skulderen for de utallige timene med frivillig arbeid som deres saksbehandlere legger ned for å hjelpe jenter og kvinner.

JURK fikk Jenteprisen

Juridisk rådgivning for kvinner (JURK) får Plan Norges Jentepris for sin langvarige innsats for å gi kvinner juridisk bistand og for informasjonsarbeidet sitt.

Organisasjonen har gitt gratis rettshjelp til kvinner siden 1974.

– Årets vinner hjelper dem som har minst. Vinneren har bistått 50.000 kvinner som har stått på bar bakke, kvinner som ikke hadde fått hjelp på annet vis. Vinneren har nådd ut til enormt mange og gjort en fenomenal jobb for enkeltmennesker gjennom mange år, sier juryleder Knut Storberget.

Organisasjonen ble startet av kvinnelige jusstudenter for å hjelpe andre jenter og kvinner i en vanskelig situasjon.

– Kampen for jenters rettigheter er fortsatt aktuell fordi jenter risikerer å bli voldtatt på fest med klassekamerater. Kampen for jenters rettigheter er fortsatt aktuell fordi jenter blir utsatt for trakassering i kraft av å være jente, fordi de verken kan gå med bikini eller burkini, uten å få uønskede kommentarer, sier daglig leder Sara Eline Grønvold i JURK. Hun sier at å få Jenteprisen, er en stor anerkjennelse for organisasjonens arbeid og de som legger ned frivillighetstimer for dem.

– I Norge har vi formell likestilling gjennom loven, men vår erfaring er at det ikke er noen garanti for den reelle likestillingen. Det er nesten blitt en klisjé, men det hjelper ikke å ha rett ifølge loven når du ikke kan hevde din rett, da er det ikke verdt noen ting, sier Grønvold.

Jenteprisen deles i år ut for sjette år på rad av Plan International Norge i samarbeid med magasinet Costume. 11. oktober er FNs internasjonale jentedag. (NTB)