Finansminister Siv Jensen (Frp) understreker at Norge vil fortsette å prioritere samarbeidet med USA etter at det er klart at Donald Trump blir amerikanernes neste president.

Jensen: – Mye spennende i Trumps økonomiske politikk

Siv Jensen vil likevel ikke spå hvilke konsekvenser valget av Trump får for global og norsk økonomi.

Innenriks

– Det er elementer i Donald Trumps økonomiske politikk som kan være bra for verdensøkonomien, mener finansminister Siv Jensen (Frp).

Hun ville onsdag nødig spekulere på hvilke konsekvenser valget av Trump får for global og norsk økonomi.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

– Det blir spennende å se hva som blir valgprogrammet som den nye administrasjonen skal jobbe for å gjennomføre. Det er mye spennende, både i skattepolitikken og i den økonomiske politikken, som kan virke bra på verdensøkonomien. Men i dag er det tid for å gratulere, sier Jensen til NTB.

Samlende

Hun peker også på at Trump fremsto mer forsonende i sin takketale.

– Vi så vel da han fremførte sin tale en mann som ønsker å være samlende, og som strakk ut en hånd også til de velgerne som ikke hadde stemt på ham. Det mener jeg er bra at han har gjort.

På et overordnet nivå sier Jensen at Norge vil fortsette å prioritere samarbeidet med USA, som hun understreker er vår nærmeste allierte og viktig for norsk økonomi og sikkerhet og norske arbeidsplasser.

– Uavhengig av hvem som har vært president i USA, har Norge prioritert samarbeidet med USA. Det vil vi også fortsette å gjøre, sier Jensen. (NTB)