Annonse
Fiskeriminister Per Sandberg (Frp).

– Jeg hadde flertall på Stortinget

Per Sandberg slår hardt tilbake mot Ap – og kommer med en oppsiktsvekkende nyhet.

Annonse
Innenriks

 

Som Dagsavisen skrev tirsdag, får ikke fiskeriministeren flertall i Stortinget for avvikling av pliktsystemet.

Sandberg har merket seg kritikken fra Ingrid Heggø (Ap) om at han reiser rundt og fronter en politikk han ikke har flertall for.

– Jeg har ganske lang erfaring fra Stortinget, og går ikke dit uten å vite hvor flertallet er. Heggø vet ingenting om hvilken posisjon jeg hadde før jeg gikk til Stortinget med saken, sier Sandberg.

Les også: - Jeg er helt skremt over at en statsråd oppfører seg slik. Han må bli voksen.

KrF-landsmøtet

Så kommer han med en oppsiktsvekkende opplysning:

– Jeg hadde flertall i Stortinget da jeg leverte meldingen i mars, sier han, og viser til at «noe har skjedd i mellomtiden».

– Sikter du da til at både KrF og Venstre i vår har fattet landsmøtevedtak om ikke å røre leveringsplikten nå?

– Det får du spekulere i, svarer Sandberg.

Etter det Dagsavisen har grunn til å tro, var KrF en del av flertallet Sandberg sikter til – før partiets landsmøte. En Venstre-kilde avviser imidlertid at Venstre ga et slikt forhåndstilsagn på støtte.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Ser lite nytt fra Ap

Fiskeriministeren klør seg i hodet over Ap, og sier at flere av punktene opposisjonspartiet foreslår er identiske med regjeringens politikk i dag.

– Ap vil ha en industristrategi for lønnsomhet i hvitfisknæringa. Det fremmet vi i Sjømatindustrimeldingen. De vil frata trålere kvoter dersom de ikke oppfyller sine plikter – det er dagens lovverk, sier Sandberg, som ikke ser det nye med Aps forslag til fiskeripolitikk.

– Immune kystsamfunn

Ap vil at industrieide trålere skal forplikte seg til å skape aktivitet på land.

– Dette er eksisterende politikk – dette er pliktsystemet. Jeg skjønner ikke at dette er ny strategi og ny politikk fra Ap. Alle er enige om at pliktsystemet ikke fungerer. Ap vil bare videreføre det samme systemet. De vil bruke en medisin som ikke virker, og kystsamfunnene langs kysten er blitt immune mot den medisinen, sier Sandberg, og sender en bredside tilbake til Ap:

– Ap vil videreføre dagens politikk, altså holder de Nord-Norge for narr. De har sagt på inn- og utpust at de skal ta grep, men de gjør ingenting.

Frp-statsråden mener at pliktsystemet i fiskeriene står for fall uavhengig av hvem som styrer – og mer enn antyder at det er høstens valg som er årsak dersom det ikke blir en avvikling av pliktene nå.

 

 

Annonse