Annonse
Mehtab Afsar er generalsekretær i Islamsk Råd. FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN/NTB SCANPIX

Islamsk Råd Norge tar pause fra samarbeidsråd

Islamsk Råd Norge (IRN) tar pause fra arbeidet med Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) i et halvt år.

Annonse
Innenriks

Av: Ida Madsen Hestman og NTB

I en pressemelding IRN og STL la ut onsdag, skriver rådet at de har besluttet å ta pause fra samme dag etter samtaler og behandling i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL). Samtidig opplyser rådet at de er tilgjengelig for samarbeidspartnerne i STL i hele perioden.

Videre heter det at STL ønsker beslutningen velkommen og opplever at det er konstruktivt at IRN tar dette grepet.

Les også: Krisemøte om Islamsk Råd

– Klok avgjørelse

– Rådet mener at dette er en klok avgjørelse som gir STL ro til å arbeide videre med viktige utfordringer som ligger innenfor tros- og livssynsfeltet i tiden fremover, skriver IRN og STL blant annet i pressemeldingen.

Bakgrunnen for at IRN tar en pause, er at arbeidsutvalget i STL i begynnelsen av oktober besluttet å suspendere Islamsk Råd fra samarbeidsrådet.

Islamsk Råd hadde tre representanter i rådet, men den ene trakk seg da det ble kjent at han var tiltalt for underslag av midler som var bevilget av STL. Mannen ble dømt for forholdet.

Les også: Riktig om Islamsk Råd

Mangel på tillit

STL varslet i begynnelsen av september at de ønsket å avslutte samarbeidet med IRN som følge av dårlig kommunikasjon og mangel på tillit.

– Vi vet ikke lenger hvem Islamsk Råd snakker på vegne av. Vi opplever at IRN har spilt seg selv ut på sidelinjen og blitt irrelevante, sa generalsekretær Ingrid Rosendorf Joys til Dagsavisen. (NTB)

Annonse