Ikke nye DNA-funn i Baneheia-saken

– Det er ikke funnet DNA fra Viggo Kristiansen i nye prøver som er analysert i Baneheia-saken, sier Kristiansens advokat Arvid Sjødin til P4.

Av Trine Andersen

Sjødin sier til P4 at det kun er påvist DNA fra én identifiserbar person i de nye analysene. Han mener dette er en helt ny situasjon, fordi Agder lagmannsrett i 2002 mente man hadde DNA som kunne bevise at det var to personer på åstedet.

Forsøkt gjenopptatt

Det er Gjenopptakelseskommisjonen som har sendt DNA-materiale til nye analyser i den 18 år gamle drapssaken.

Viggo Kristiansen har fem ganger forsøkt å få gjenåpnet saken etter at han ble dømt til 21 års forvaring etter at Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble funnet voldtatt og drept i Baneheia i Kristiansand i mai 2000. Medtiltalte Jan Helge Andersen ble dømt til 19 års fengsel for drapene.

Gjenopptakelseskommisjonens leder Siv Hallgren vil ikke kommentere saken overfor P4.

Avgjøres senere

Hallgren opplyste til NTB i forrige uke at kommisjonen hadde fått en rapport om de nye analysene, og at den skulle sendes ut til partene.

– Så vil saken vurderes videre her, og det vil kunne foretas ytterligere utredningsskritt. Deretter vil saken bli forberedt for å tas opp i kommisjonen, som vil ta stilling til gjenåpning på et senere tidspunkt, sa hun.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Gjenopptakelseskommisjonens neste møte skal holdes 14. og 15. november. Kommisjonen har også et møte i midten av desember. Det er tidligere opplyst at det er lite trolig at en avgjørelse i saken vil komme før etter nyttår. (NTB)