Annonse
Lys og blomster ble satt ut på stedet der den fem år gamle gutten ble truffet av en mobilkran tirsdag morgen.

Ikke funnet avvik etter at 5-åring døde

Så langt har det ikke kommet fram noe kritikkverdig etter ulykken i Kristiansand tirsdag der en liten gutt mistet livet etter å ha havnet under en mobilkran.

Annonse
Innenriks

 

Av Dag Kjørholt og Linus Røvik Hauge

– Siden i går har vi tatt noen vitneavhør og vært i kontakt med sjåføren som kjørte mobilkranen. Vi regner med å få avhørt ham i dag eller i morgen. Så skal vi snakke litt med teknikerne som har sjekket kjøretøyet, sier politiførstebetjent Ole Segberg ved Vågsbygd politistasjon til NTB onsdag ettermiddag.

Han legger til at det hittil ikke er avdekket noe ureglementert knyttet til ulykken, men det er fortsatt ikke klarlagt hvorfor mobilkranen flyttet seg.

Kristiansand kommune vil sammen med politiet gå igjennom det som skjedde. Kommunen har ansvaret for anleggsarbeidet ved barnehagen og vil finne ut om alle regler er fulgt.

– Det er kommunen som står for byggearbeidene. Vi vil selvfølgelig gå gjennom hendelsesforløpet for å se om det er avvik og hva som kan være årsaken til at dette skjedde, sier ordfører Harald Furre (H) til NRK.

En del på plass

Kranbilen er fjernet fra stedet og skal undersøkes videre. Det vil trolig ta tid å finne ut hva som førte til den tragiske ulykken, sier lederen for Agder-politiets kriminaltekniske avdeling Gunstein Kallhovd.
– Vi har en del ting på plass angående det spørsmålet uten at jeg vil gå ut med noe nå, sier Kallhovd til Fædrelandsvennen.

Onsdag formiddag var det en minnemarkering i Karuss barnehage der gutten gikk. Guttens tre år gamle søster slapp fra ulykken med kun et skrubbsår i panna, opplyser Segberg.

Daglig leder i Nordic Crane Sør, Håvard Jahren, kan foreløpig ikke si om de to erfarne kranarbeiderne er avhørt, eventuelt når de vil bli det.

– Jeg vet verken rekkefølgen de vil bli avhørt, eller tidspunktet det vil skje. Politiets etterforskere er i direkte kontakt med våre ansatte, sier Jahren.

Følges opp

Mens kranføreren kastet seg inn i førerhuset i et forsøk på å stanse kranen da den skled nedover gangveien tirsdag morgen, kastet den andre seg bak i et forsøk på å hindre at femåringen og hans tre år gamle søster skulle bli truffet av kjøretøyet. De to var på vei til barnehagen sammen med moren sin. Hjelpemannen ble selv lettere skadd, ifølge politiet.
– Kommunens kriseteam følger våre ansatte opp. På grunn av de pårørende som er involvert, ønsker vi ikke å utdype situasjonen for noen av de to, og følger politiets uttalelser. Vi ønsker ikke å gjøre situasjonen mer belastende enn den allerede er for noen av partene, sier Jahren.

Bakgrunnen for at firmaet brukte gangveien opp til skolen og barnehagen som anleggsvei, og om arbeidet var tilstrekkelig merket og varslet, kan han ikke uttale seg om.

(©NTB)

Annonse