Annonse

Hareide før møte med Solberg: – Setter stor pris på å bli invitert

Ledelsen i de fire borgerlige partiene samlet til møte i statsministerboligen for å diskutere veien videre.

Annonse
Innenriks

I kveld er ledelsen i de fire borgerlige partiene samlet til møte i statsministerboligen til Erna Solberg for å diskutere veien videre.  

– Vi er her fordi Erna Solberg har invitert oss, og det setter vi stor pris på. Det er naturlig at de partiene som har pekt på henne som statsminister samles, sa KrF-leder Knut Arild Hareide til pressen før han gikk inn på møtet.

På møtet skal partilederne lage en plan for hvordan de skal jobbe framover – med sikte om å finne ut hvilken regjeringskonstellasjon som blir gjeldende etter valget.

– Jeg ser vel på kveldens møte som et mer uformelt møte, så kommer et mer formelt møte på et senere tidspunkt, sier Hareide.

Venstre-leder Trine Skei Grande ser også for seg at mer formelle regjeringssamtaler kommer senere.

– Håpet er at vi nå kan lage en framdriftsplan på hvordan vi skal jobbe sammen. Jeg håper ikke at vi begynner i dag, vi må ha noen dager til å tenke oss litt om på, sa Grande på vei inn på møtet.

Statsminister Erna Solberg ble utropt til valgets suverene vinner, men til sammen har de fire partiene tapt åtte mandater. Høyre og Frp er nå avhengig av støtte fra både KrF og Venstre dersom de vil ha et flertall i ryggen.

(NTB)

Annonse