Annonse
Bytter side: Halden-bosatte Jarle Aasvik (56) har støttet KrF hver gang han har stemt i livet, men nå regner han med å stemme på Frp for første gang – mye takket være innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug.

Han er Frp-frelst av Listhaug

56 år gamle Jarle Aasvik har alltid stemt på KrF. Inntil nå.

Annonse
Innenriks

Av Kenneth Stensrud

Aasvik er nemlig én av velgerne Frp ser ut til å stjele fra Kristelig Folkeparti dette stortingsvalget.
– Jeg synes KrF blir for tannløse, sier 56-åringen til Dagsavisen.

Lukker øynene for sexlov

På Evangeliesenterets landstreff på Østerbo utenfor Halden onsdag, gikk Ap-veteran Martin Kolberg i strupen på Sylvi Listhaug (Frp). Han beskyldte henne for å omtale innvandrere på en måte som er i strid med kristne verdier, skriver VG.   
Jarle Aasvik var én av mange kristne velgere som fulgte med på valgkampdebatten på Evangeliesenterets landstreff. For ham er innvandring et viktig tema, og Frps politikk på feltet appellerer.
– Jeg har ikke noe imot innvandrere, men jeg har heller ikke noe til overs for dem som bare vil snylte, sier han, før han tenker seg litt om:
– Jeg bør kanskje ikke si det som kristen, men.
 Kristne verdier, som at sex skal skje innenfor ekteskapets rammer, står sentralt i livet til Aasvik. Likevel er det at Frp vil oppheve sexkjøpsloven ikke nok til å endre kristenvelgerens standpunkt.
– Jeg tror jeg likevel ville stemt Frp på grunn av Sylvi, sier han.
56-åringen var nemlig imponert over det innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug sa under onsdagens debatt.
Det at hun i tillegg er kristen ser han på som en god bonus.
– Alle velgere er viktige. Vi gjør ikke noen forskjell på de kristne, sa Listhaug til pressen etter debatten.

Klarer ikke å samarbeide

Knut Arild Hareide brukte sin sluttappell til å si at KrF vil være en garantist for at kristne verdier forblir en av bærebjelkene i det norske samfunnet. Det tror ikke partilederen vil være tilfellet dersom Frp kommer til makten etter valget.
– Jeg opplever at Frp er mye mer springende i sin politikk. De sier blant annet ja til aktiv dødshjelp, som eneste parti i landet, påpeker han.
KrF-lederen har gjort det klart at det ikke er aktuelt for hans parti å samarbeide med Frp etter valget.
– Vi ønsker å få til et regjeringsfellesskap med sentrum og Høyre. Det er av respekt for den store politiske forskjellen mellom KrF og Frp. Vi mener det ikke er realistisk med et samarbeid mellom de to partiene, sier han.
Flere ukristne fanesaker
Han nevner blant annet innvandrings- og miljøpolitikk, i tillegg til verdispørsmål som aktiv dødshjelp, sexkjøpsloven og liberale holdninger til porno og alkohol, som noen av de største forskjellene mellom de to partiene.
– Den lista er dessverre litt for lang.
– For lang til at Frp skal klare å overbevise de kristne velgerne?
– Ja, jeg tror at kristne velgere er litt mer nyanserte og ser helheten, svarer Hareide.
Det håper også Listhaug de gjør. På spørsmål om en opphevelse av sexkjøpsloven er i tråd med kristne verdier, svarer hun følgende:
– Jeg tror det er mange ting som Fremskrittspartiet står for som folk, også kristne, ikke vil være enige i. Til sjuende og sist handler det om hvilket parti du er mest enig med og hvilket parti som ivaretar de sakene som er aller viktigst for deg.
 

 

Annonse