– Glad på vegne av alle sjøfolk i Color Line

Sjømannsforbundet er strålende fornøyde med at KrF i revidert nasjonalbudsjett har sikret utsettelse av den omstridte forskriften. Men Color Line-tillitsvalgt Ronny Øksnes syns ikke Frp kan ta æren for dette.

 

– Jeg er kjempefornøyd med den jobben KrF nå har gjort i revidert nasjonalbudsjett. Utrolig bra arbeid av det partiet! Jeg er skikkelig glad på vegne av alle sjøfolkene våre i Color Line. Endelig tok Stortinget til fornuft, sier hovedtillitsvalgt for de Color Line-ansatte i Sjømannsforbundet, Ronny Øksnes.

Les også:Budsjettenigheten utsetter forskriftsendring som hadde åpnet for Color Line-utflagging

Gjennomslag for KrF

Torsdag kveld ble det kjent at KrF i forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett har fått gjennomslag for å utsette den kontroversielle forskriftsendringen som kan gjøre det mulig for Color Line å flagge ut.

 – Nå utsettes forskriftsendringen som vil kunne gjøre det mulig for Color Line å gå over til internasjonale NIS, med svekkede lønns- og arbeidsvilkår og fare for norske arbeidsplasser. Det er et viktig gjennomslag for KrF at forutsetningene skal gjennomgås, sier KrFs finanspolitiske talsperson Kjell Ingolf Ropstad til NTB. Også Frps Morten Ørsal Johansen sier seg fornøyd med utsettelsen:
 – Regjeringen skal gjennomgå og evaluere informasjonen som dannet grunnlaget for fartsområdeutvalgets anbefaling. Det er helt i tråd med hva vi har sagt hele veien. Frp har sagt vi er sjøfolkenes parti, og det står vi ved, sa Johansen til NTB.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Rødgrønt grunnlag

Sjømannsforbundets Ronny Øksnes understreker overfor Dagsavisen at han ser KrFs gjennomslag i revidert nasjonalbudsjett som et resultat av at de rødgrønne la fram et forslag i Stortinget om utsettelse og evaluering.

 – Det forslaget ble ikke vedtatt, men der var det en merknad. Det er den merknaden KrF har tatt med seg inn i disse forhandlingene, og fått gjennomslag for, mener Øksnes.

 – Men også Frp mener de er sjøfolkenes parti?

 – Men hvorfor var de ikke med på merknaden da? spør Øksnes.

Les også:Enighet i forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett

 – Kampen fortsetter

Aps næringspolitiske talsperson Terje Aasland er inne på noe av det samme:

 – Dette har stortingsflertallet allerede pålagt regjeringen, så det som er oppnådd nå er jo ingen endring, sier han til Dagsavisen.

 – Jeg er likevel glad for at forskriftsendringen med dette er stadfestet utsatt, det betyr at kampen for sjøfolks rettigheter fortsetter, sier Aasland.

Det samme sier Senterpartiets Geir Pollestad. Han er leder for næringskomiteen i Stortinget, som har behandlet Color Line-saken:

 – Dette gir oss mulighet til å få fram fakta i saken. Men det er nå kampen starter. Jeg tar dette som en delseier.

Les også:100 millioner til bemanningsnorm for barnehagene

Les flere historier om de som jobber på Kiel-ferja:

Husøkonomen Marika: Jeg er ung og har mange muligheter, men mange her er snart pensjonister  (Dagsavisen+)

– Vi har huslån, et nyfødt barn og begge jobber i Color Line (Dagsavisen+)

Kokken Raymond: Noe er i gjære, men vi vet ikke hva (Dagsavisen+)

Kelneren Heidi: Jeg går rundt med følelsen av at jeg kaster bort tida mi (Dagsavisen+)