Kjersti Stenseng (Ap) talte for første gang som partisekretær på kartellkonferansen på Gol. FOTO: Sofie Prestegård

Frykter en ny underklasse

Partisekretær Kjersti Stenseng (Ap) mener flyktningkrisa øker presset mot den norske arbeidslivsmodellen.

 

GOL (Dagsavisen): – Flyktningkrisa øker opplagt presset mot den norske arbeidslivsmodellen, sa partisekretær i Arbeiderpartiet, Kjersti Stenseng da hun talte til de tillitsvalgte på LO Stats kartellkonferanse.

Til Dagsavisen utdyper partisekretæren i Norges største parti, hva hun mener.

– Det vi ser nå er at det kommer veldig mange til landet vårt, som skal bli en del av vårt arbeidsliv. Hvis ikke vi klarer å få folk integrert i det arbeidslivet under de vilkårene som er oppskriften på et godt arbeidsliv; trygge rammer, faste ansettelser og uten sosial dumping, så er jeg redd vi skaper en ny underklasse blant norske arbeidstakere, sier Stenseng.

Norskopplæring

Stenseng mener det er helt avgjørende at en lykkes med integreringen for hindre dette.

– Det er viktig at vi får til integreringen, gir norskopplæring og kompetanse for å få folk fort ut i arbeid. Det skummleste er når folk blir gående uten å ha noe å gjøre, sier Stenseng til Dagsavisen etter sin første tale som partisekretær på kartellkonferansen på Gol.

LES OGSÅ: Derfor er fagbevegelsen så blendahvit

Ressurser til kommunene

Hun understreker spesielt viktigheten av å tilføre kommunene tilstrekelige midler.

– Det jeg prater med våre ordførere om hver dag nå er viktigheten av at kommunene får tilført nok ressurser slik at vi raskt får folk ut i aktivitet. Det er det absolutt viktigste, og der vi ser en kjempestor utfordringen. Resultatet av det vi gjør nå ser vi om et år, og lenger fram i tid. Det er svaret på om vi lykkes eller ikke, avslutter Stenseng.