Annonse
Oslo er en av kommunene som har innført eiendomsskatt. Mange har protestert og klaget over ilagt skatt. Nå vil Frp forby hele skatten.

Frp vil forby eiendomsskatt

På Fremskrittspartiets landsmøte vil partiet foreslå å nekte kommunene å kreve inn eiendomsskatt, som betegnes som «usosial, unødvendig og urimelig».

Annonse
Innenriks

Stortingsvara Geir Hågen Karlsen i Frp sier til VG at forslaget vil innebære en utfasing av eiendomsskatten fra neste år fram til en fullstendig avvikling i 2020.

– Jeg har ikke noe imot svømmebassenger og kinoer. Men kommunene har store muligheter til å effektivisere og spare kostnader. Eiendomsskatten er usosial, unødvendig og urimelig. Mange kommuner går i overskudd, men har likevel økt skatten, sier Karlsen. Han viser til at Oslo tok inn en kvart milliard i eiendomsskatt i et år der driften i kommunen endte med et overskudd på halvannen milliard.

– Eiendomsskatten har blitt en unødvendig belastning på innbyggerne. Det er fullt mulig for kommunene å få økonomien til å gå rundt med vanlige skatteinntekter, uten å ha eiendomsskatt i tillegg.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Lindesnes-ordfører Janne Fardal Kristoffersen (H) sier derimot at selv om hun misliker skatten sterkt, trenger kommunen inntektene for å opprettholde viktige velferdstilbud. Hennes parti vil ikke forby den omdiskuterte skatten, men håper færre vil innføre eller beholde den.

– Vi håper færre kommuner vil balansere budsjettene ved å sende regningen til innbyggerne, skriver finanspolitisk talsmann Svein Flåtten.

(NTB)

Annonse