Annonse
SSB-sjef Christine Meyer ankommer Finansdepartementet for å møte finansminister Siv Jensen fredag.

Finansdepartementet: Planla aldri å sparke Meyer

SSB-sjef Christine Meyer sier at hun ikke har levert noen oppsigelse og at hun heller ikke har fått varsel om oppsigelse.

Annonse
Innenriks

 

Av Bjørn S. Kristiansen

Fredag formiddag skulle Meyer etter planen møte finansminister Siv Jensen (Frp), men dette ble det ikke noe av.

Meyer satt i stedet i møte, det tredje hun har vært i den siste uka, med den administrative ledelsen i departementet.

Dagsavisen har vært i kontakt med departementet med spørsmål om bakgrunnen for møtet. I en uttalelse skriver departementet:

– Det planlagte møtet mellom finansministeren og Christine Meyer, var en del av dialogen mellom etat og departement. Påstanden om at dette var et oppsigelsesmøte, er gal.

– Meyer står fritt til å ha med seg rådgivere fra SSB inn i et møte med finansministeren. Meyer ønsket derimot å ha med seg en ekstern advokat. Temaet for møtet gjorde at dette ikke var naturlig, heter det i uttalelsen som er sendt Dagsavisen fra kommunikasjonsrådgiver Kristiana Storeng i departementet.

LES OGSÅ: Finansministeren og Frp-lederen svarte ikke klart på spørsmål om hun har tillit til SSB-sjefen

– Ikke vanlig med advokat

I en pressemelding fra Finansdepartementet tidligere i dag, forklares bakgrunnen for at møtet mellom statsråden og Meyer ikke ble noe av.

«Meyer ønsket å ha med seg sin advokat inn i møtet med finansministeren. Det er ikke vanlig å ha med advokat i møte mellom finansministeren og etatsledere, og det ble derfor avholdt møte med Finansdepartementets embetsverk. Der ble det klart at Meyer ikke ønsket å møte finansministeren uten advokat. Følgelig ble det ikke avholdt noe møte mellom finansministeren og Meyer fredag morgen. Tilbakemeldingene finansministeren hadde planlagt å gi i møtet, vil bli meddelt Meyer skriftlig. Finansministeren er først og fremst opptatt av å skape ro rundt situasjonen, ikke minst av hensyn til SSBs mange ansatte, og å sikre at SSB kan utføre sitt samfunnsoppdrag.»

– Lest i mediene at jeg skulle trekke meg

SSB-sjefen ga noen korte kommentarer til pressen utenfor Finansdepartementets lokaler etter møter, og NRK har blant annet sitert Meyer på:

– I de to møtene jeg har vært med finansministeren har jeg gått alene, mens Siv Jensen har hatt flere rådgivere med. Jeg ønsket derfor å ha med meg en rådgiver i det tredje møtet i dag, men det ønsket ikke finansministeren, utdypet Meyer.

– Jeg har lest i mediene at jeg i dag skulle trekke meg. Jeg har ikke levert noen oppsigelse eller mottatt noen varsel om oppsigelse, så jeg følte i dag et behov for å ha med meg en rådgiver i møtet. Det ønsket ikke finansministeren. Derfor ble det ikke noe møte.

Flere medier meldte torsdag at Meyer var ferdig i jobben, og at dette ville bli kunngjort fredag.

Meyer har varslet et allmøte i SSB fredag, og sier at hun ikke ønsker å kommentere saken mer før dette.

Annonse