Farouk Abdulhak ønsker en løsning på Martine-saken

Farouk Abdulhak (32), som er mistenkt for drapet på Martine Vik Magnussen i 2008, ønsker en løsning på den elleve år gamle saken og har bedt om et møte, ifølge Aftenposten.

Han har bedt flere sentrale aktører om et møte i Jemen der han bor, skriver Aftenposten.

– Jeg er blitt kontaktet og er i dialog med en mellommann som har dype forgreninger inn i Houthi- grupperingene i Jemen. Vi planlegger for et møte mellom Farouk Abdulhak, hans advokat, Houthi-lederen Abdulmalek al-Houthi og meg, sier Patrick Lundevall-Unger til avisen.

Han bistår familien til Martine Vik Magnussen og leder også «Justice for Martine-stiftelsen.»

Andy Partridge, som er sjefetterforsker ved avdelingen for drap og alvorlig kriminalitet ved Metropolitan Police i London, mener et møte med Abdulhak er realistisk å gjennomføre om to-tre måneder.

Etter det Aftenposten kjenner til, vil møtet og samtalene handle om Farouk Abdulhaks mulige retur til Storbritannia, og de betingelser og krav han setter for å forklare seg for britiske myndigheter.

Martine Vik Magnussen (23) fra Asker ble 4. mars 2008 funnet voldtatt og drept i London. Hun ble funnet i et kjellerrom i leilighetskomplekset til sin studievenn Farouk Abdulhak. Han er den eneste mistenkte i saken.