Familien: Forhandler ikke før de vet hun lever

Anne-Elisabeth Hagens familie ser positivt på at det har oppstått ny kontakt med de antatte kidnapperne, men krever bevis på at hun er i live før de gjør noe mer.

– Familien syns det er bra at de som har Anne-Elisabeth har tatt kontakt på en ny plattform som gir en annen og bedre måte å kommunisere på. Det negative er at  det er enveiskommunikasjon, og at familien ikke har mulighet til å svare dem direkte, sier advokaten til Anne-Elisabeth Hagens familie, Svein Holden. På vegne av familien leste han opp en kort melding på en pressekonferanse i Mo i Rana, der han oppholdt seg i forbindelse med en annen sak.

I pressemeldingen gjør familien det helt klart at de krever bevis for at Anne-Elisabeth Hagen er live og i god behold. Før de får bevis for dette, kommer de ikke til å forhandle med de antatte kidnapperne.

– Anne-Elisabeth har vært borte  i lang tid. Så snart familien  får et livsbevis, kommer de til å arbeide for at Anne-Elisabeth kommer raskt og trygt hjem, sier Holden.

Les også: 150 nye tips etter Anne-Elisabeth Hagens forsvinning

Gjentok på engelsk

Holden gjentok også dette hovedbudskapet på engelsk, med tanke på at de som kan ha Anne-Elisabeth Hagen i varetekt, ikke snakker norsk.

Ifølge NTB  vurderer også politiet det som positivt at de mulige kidnapperne har tatt kontakt på en ny plattform. Men også de er bekymret for at de ikke har fått bevis på at 68-åringen er i live. De vil ikke si noe om hvilken kommunikasjonsplattform som er brukt.

Les også: Politiet: Siste livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen klokken 9.14

Trusler og krav

68 år gamle Anne-Elisabeth Hagen har vært forsvunnet siden 31. oktober i fjor. Politiet antar at kvinnen ble bortført fra sitt hjem på Fjellhamar. Forsvinningen ble holdt hemmelig fram til 9. januar, men behov for å få mer informasjon og flere tips i saken gjorde at politiet valgte å informere om saken.