21 år gamle Alexandra Therese Nilssen fra Ekholt i Rygge ble drept i fjor sommer.

Erkjenner drap på kjæresten

En 25 år gammel mann møter tirsdag i Hallingdal tingrett, tiltalt for å ha drept kjæresten Alexandra Therese Nilssen i fjor sommer.


 

Tingretten har satt av fire dager til behandlingen av drapet som skjedde på morgenen 18. juli fjor, skriver Moss Avis. Den 25 år gamle mannen har tidligere erkjent at han drepte samboeren i en hytte på Sørbølfjellet i Flå kommune i Hallingdal. Den 21 år gamle kvinnen døde av blodtap etter å ha blitt knivstukket 21 ganger.

– Min klient erkjenner straffskyld for drapet, sier mannens forsvarer, advokat Sindre Løvgaard, til NTB mandag kveld.

Noe motiv for drapet har den tiltalte derimot ikke kunnet oppgi. Han har i gjentatte avhør oppgitt at han ikke husker selve drapet.

Ifølge tiltalen skal 25-åringen etter knivstikkingen ha satt seg i bilen og kjørt fra hytta. Med promille og uten sikkerhetsbelte vrengte han bilen over i motgående kjørefelt med lukkede øyne. Ifølge politiet ville han avslutte sitt eget liv ved å kollidere med en personbil.

I personbilen som kom imot, satt et eldre ektepar. De kjørte bilen inn i fjellveggen for å unngå en frontkollisjon. Ingen ble alvorlig skadd i sammenstøtet. Da politiet kom til ulykkesstedet, erkjente han med en gang drapet og ga opplysninger om hvilken hytte den døde kvinnen lå i.

Det er gjennomført en judisiell undersøkelse av om 25-åringen var tilregnelig eller ikke i gjerningsøyeblikket, skriver Moss Avis. Konklusjonen var at mannen kan straffes etter tiltalen. (NTB)