Annonse
SV-leder Audun Lysbakken under SVs landsstyremøte på Tøyen i Oslo fredag.

– Dette viser at det skolepolitiske utstillingsvinduet til Høyre ikke er så blankt

SV-leder Audun Lysbakken mener det ikke er noen tvil om at Oslo er en klassedelt by, og at det har noe å si for skolen.

Annonse
Innenriks

** Denne saken er korrigert, se nederst.

Av Bjørn S. Kristiansen

– Osloskolen har i årevis vært Høyres utstillingsvindu, senest i en debatt på mandag. Der brukte Torbjørn Røe Isaksen resultatene i osloskolen som bevis for at Høyre-skolen fungerer. Og Høyre har i årevis blankt avvist alle bekymringer fra lærere, rektorer og foreldre i osloskolen, sier SV-leder Audun Lysbakken.

– Dette viser at det skolepolitiske utstillingsvinduet til Høyre ikke er så blankt, sier SV-lederen, som tar forbehold om at han ikke har lest gjennom rapporten selv ennå.

NIFU-rapporten Dagsavisen omtaler i dag, er bestilt av Utdanningsdirektoratet og ble ferdigstilt i mai. Den er offentliggjort og omtalt i løpet av sommeren, men først 13. september blir den presentert for rektorene i Oslo-skolen.


– Røe Isaksen avviser at det er systematiske forskjeller mellom øst- og vestkantskoler?

– Det er ingen tvil om at Oslo er en klassedelt by, det kan ikke engang Høyre nekte for. Og det har selvfølgelig også noe å si for skolen, sier Lysbakken.

Les også: Røe Isaksen avviser skoleforskerne

** 
Den opprinnelige artikkelen inneholdt formuleringer som kan tolkes dithen at kunnskapsministeren har holdt tilbake rapporten. Det medfører ikke riktighet. Et sitat fra Audun Lysbakken er derfor også fjernet.

 

Annonse