Dette skjedde til lørdag 9. februar

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 9. februar.

Ap og Sp fram på måling

Ap befester posisjonen som landets største parti med en oppslutning på 29,3 prosent på målingen Norfakta har gjennomført for Klassekampen og Nationen. Høyre faller mer enn Ap øker og går tilbake 1,8 til 22,9 prosent.

Også avstanden mellom de nest største partiene i regjeringen og de rødgrønne øker. Sp går fram 0,2 til 12,7 prosent, mens Frp faller 1,2 til 10,9 prosent.

Ingen pågrepet for knivstikking

Foreløpig er ingen pågrepet for knivstikkingen av en mann i 70-årene i Porsgrunn fredag kveld. Politiet jakter én eller flere gjerningspersoner.

Tilstanden til mannen er stabil. Politiet håper å kunne avhøre ham lørdag morgen.

Advarer mot isras i Oslo

Brannvesenet i Oslo har brukt stigebiler for å fjerne is og snø fra byens tak. Sammen med politiet advarer de mot snø- og isras.

– Det vil være fornuftig med årvåkenhet fra den enkelte, skriver Oslo politidistrikt på Twitter. Oslo brann- og redningsetat sier det er stor fare for snø- og isras fra takene.

– Sikkerheten er gårdeiers ansvar, men ved bekymring ta kontakt med kommune, alternativt nødetatene ved fare for liv og helse.

Trump og Kim til Hanoi

USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un skal møtes i Vietnams hovedstad Hanoi 27. og 28. februar.

– Jeg ser fram til å møte Kim og jobbe for fred, skriver Trump på Twitter.

Norsk andreplass på skiskyting

De norske skiskytterjentene tok sin andre andreplass på rad i stafett i canadiske Canmore torsdag, en snau måned før VM i Östersund.

Laget besto av Emilie Kalkenberg, Ingrid Tandrevold, Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland.

(©NTB)