NHO-SJEF: Kristin Skogen Lund. FOTO: NTB SCANPIX

Ber Høyre være tydelig om skatt

NHO oppfordrer Høyre til beholde trøkket på skattelettelsene. Det trenger norsk økonomi, mener NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

Innenriks

 

I dag skal Høyre avgjøre hvilken skattepolitikk de vil gå til valg på de neste fire årene. Det har skapt strid i partiet. Programkomiteen gikk inn for at Høyre skulle jobbe for moderate skattelettelser den neste perioden. Det å begrense skatteløftet på den måten, har flere fylkeslag protestert mot.

Ser ikke poenget

Oslo, Akershus og Oppland Høyre vil fjerne ordet «moderate». De får nå støtte fra NHO-leder Kristin Skogen Lund.

– Jeg ser ikke det store poenget i å ha med ordet «moderate». Det er fortsatt viktig for næringslivet å senke skatte- og avgiftsnivået, spesielt nå som vi trenger flere arbeidsplasser, sier Skogen Lund til Dags- avisen.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Fjerne formuesskatten

Det er også flere fylkeslag som har foreslått at Høyre må stå fast på at de vil fjerne formuesskatten. Men statsminister Erna Solberg (H) har i forkant av landsmøtet gjort et intervju med Dagens Næringsliv der hun går inn for å endre partiprogrammet, og ikke lenger står for å fjerne hele formuesskatten. Det viktigste er å fjerne formue på arbeidende kapital, mener hun. Det er i tråd med NHOs standpunkt, ifølge Skogen Lund.

– Vårt hovedanliggende er å fjerne skatt på arbeidende kapital. Til nå har gjennomgangsmelodien vært at det er så vanskelig å skille ut dette. Derfor har vi sagt at den bør fjernes helt. Men i forbindelse med skatteforliket i fjor vår ble det presentert en modell som bedre klarer å skille dette. Derfor mener vi det viktigste nå er å følge opp skatteforliket, der stortingsflertallet støttet målet om å fjerne skatten på arbeidende kapital, sier Skogen Lund.