Annonse
SV-leder Audun Lysbakken.

Audun Lysbakken i sykepermisjon

Skal opereres for å fjerne en misdannelse i en blodåre som har utløst epilepsi.

Annonse
Innenriks

SV-leder Audun Lysbakken går ut i sykepermisjon fra mandag 11.desember, i forbindelse med en planlagt operasjon for å fjerne en liten misdannelse i en blodåre som har utløst epilepsi, heter det i en pressemelding sendt ut av kommunikasjonssjef SV, Siri Gjørtz, torsdag.

Det er en rutinemessig operasjon ved Rikshospitalet, men rekonvalesens vil likevel ta noe tid. Sykemeldingen kan vare i opptil tre måneder, men vil bli vurdert underveis, heter det i meldingen.

Nestleder Kirsti Bergstø vil fungere som partileder i tiden Lysbakken er sykemeldt. Stortingsrepresentant Kari Elisabeth Kaski, som også er medlem i sentralstyret, vil fungere som parlamentarisk leder og Gina Barstad vil møte som vara for Lysbakken på Stortinget.

– Jeg kommer tilbake på jobb så snart formen tillater det, og ser frem til det. I mellomtiden har jeg heldigvis et veldig godt lag rundt meg som tar styringen i SV mens jeg er borte, uttaler partileder Audun Lysbakken i pressemeldingen.

Audun Lysbakken er på jobb frem til mandag, og vil blant annet delta på NRK debatten torsdag kveld, og Nobelpris utdelingen søndag 10. desember, opplyses det.

 

Annonse