Annonse

Attac-leder utestengt fra WTO-toppmøte

Attac ber UD rydde opp etter at Attac-leder Petter Slaatrem Titland og flere andre representanter for sivilsamfunn er utestengt fra WTO-toppmøtet i Argentina.

Annonse
InnenriksTitland risikerer også å bli nektet innreise til Argentina uten å ha fått noen begrunnelse, heter det i en pressemelding som Attac sendte ut torsdag.

Tilsvarende utestengelse av representanter fra sivilsamfunnet har aldri skjedd før i WTOs historie, opplyser organisasjonen, som nå ber Utenriksdepartementet ordne opp i saken.

– Det er drastisk hvis UD ikke trår til når Argentina utestenger kritiske stemmer fra WTO-toppmøtet, sier Attac-lederen.

Han viser til at Attac mottar støtte fra blant annet Norad, som ligger under UD.

– Da er det litt spesielt hvis UD lar argentinske myndigheter erklære oss som en sikkerhetstrussel, sier Titland.

Argentinske myndigheter har fjernet akkrediteringen til en rekke representanter for sivilsamfunn til WTO-toppmøtet. På egne nettsider hevder de at dette er på grunn av sikkerhetshensyn, og at de som er nektet adgang, har «oppfordret til vold og kaos».

– Rent oppspinn, mener Attac, som viser til at en rekke internasjonale fagforenings-, bistands, naturverns- og hjelpeorganisasjoner, samt flere forskere og akademikere, er blant dem som er nektet adgang. (NTB)

Annonse