– Vis meg den kristne som ikke fyller bensin på en søndag, sa Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen til Dagsavisen. Da fikk KrF-politikerne tenning. FOTO: HELLE GANNESTAD

– Arrogant av Frp

Også «blå» KrF-ere begynner å bli mette på borgerlig arroganse. Frp forstår ikke hvor viktig søndagsstengt er for KrF, sier fylkesleder.

I et intervju med Dagsavisen i går uttrykte Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen at mange kristne ikke bryr seg om butikkene er stengt eller åpne på søndager. Han var også sikker på at KrF vil holde seg til samarbeidet med de blåblå også etter 2017.

– De største bastionene til KrF er på Vestlandet. Det er ikke røde KrF-velgere. Det er blå KrF-velgere, sa Solvik-Olsen.

Det får fylkesleder i Hordaland KrF Pål Kårbø til å se rødt.

– Jeg synes Solvik-Olsen uttaler seg veldig arrogant, sier Kårbø.

LES OGSÅ: – Garantister mot søndagsåpent

HEGE ULSTEIN KOMMENTERER: Hva blir det, KrF? Blå Kors eller Røde Kors?

– Forstår lite

Kårbø erkjenner at han har handlet bensin på en søndag.

– Men det er ikke dette saken handler om i det hele tatt. Dette handler om de som står på andre siden av kassen, som får begrenset sin valgfrihet.

Han synes uttalelsene viser hvor lite Frp forstår søndagsstriden.

– Det er ikke spesielt attraktivt for et samarbeidsparti.

Og får støtte fra leder av Rogaland KrF, Per Kåre Foss.

– Å droppe dette forslaget er bortimot et ufravikelig krav fra KrF, sier han.

Følg Dagsavisen på Twitter og Facebook!

Ap + Sp + KrF i vest

Kårbø viser til at også flere blå KrF-ere på Vestlandet begynner å bli mette på Høyre og spesielt Frp.

– Samarbeidslysten er betraktelig mindre nå enn den har vært. Når det er sagt forventer vi ikke at Ap skal bli snill som et lam over natta.

Lokalt i Hordaland har likevel KrF funnet sammen med Arbeiderpartiet og Senterpartiet. De har intensjonsavtale om samarbeid på fylkesnivå.

– Det vi nå gjør i Hordaland, er et signal, som er interessant. Det blir spennende i 2017, understreker Kårbø.

LES OGSÅ: – Krigserklæring

– Ulønnsomt

Administrerende direktør i NHO Handel, Bjørn Næss, forklarer at søndagshandel vil slå negativt ut for bedriftenes lønnsomhet. Derfor har NHO uttalt seg negativt til forslag om søndagsåpne butikker.

– Det blir en dominoeffekt der alle må holde åpent om de vil eller ikke. Dette på tross av at ingen av våre medlemmer forventer økt omsetning av å ha åpent på søndager, men derimot økte lønnskostnader.

LES OGSÅ: KrF til søndagskamp mot regjeringen

– Vil slite

Forbundsleder i Handel og Kontor, Trine Lise Sundnes, synes det er interessant at Solvik-Olsen argumentere med at han selv har vokst opp med å jobbe søndager, da familien hans eide en bensinstasjon.

– Får kjøpesentrene holde åpent på søndagene er det først og fremst bensinstasjonene, brustadbuene og selvstendige kjøpmenn som vil miste inntektsgrunnlaget sitt.

LES OGSÅ: Vil aldri holde søndagsåpent