Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre ønsker å være tydelig, men får kritikk fra lokalpolitiker som mener partiprogrammet inneholder for mye tåkeprat.

Ap-grasrota skeptisk til tåkeprat i partiprogram

Uklare begreper og formuleringer i Arbeiderpartiets partiprogram bekymrer grasrota i partiet foran landsmøtet. Men partiledelsen er uenig.

 

Partiets programutkast er fullt av uklare formuleringer som grasrota nå forsøker å luke bort, melder NRK.

Det er formuleringer som «vurdere en sak på nytt», eller «se på den», «ta den fram» eller «belyse» som bekymrer. En gjennomgang NRK har gjort viser at bruken av slike formuleringer i partiets program har økt de siste årene.

– Slike begreper bidrar til uklarhet. Ord som «tenke på», «revurdere», «drøfte» og «ta opp til vurdering» gjør også at ting blir uklart, sier Kai Lennert Johansen i Levanger Arbeiderparti.

Partileder Jonas Gahr Støre mener det er viktig at Arbeiderpartiet blir tydeligere før høstens valgkamp, men Johansen er ikke imponert.

– Ved en del av programpostene setter jeg spørsmålstegn og tenker «OK, hva ligger det egentlig i dette?» sier han. En rekke fylkes- og lokallag foreslår derfor flere endringer for å tydeliggjøre budskapet.

Aps nestleder Hadia Tajik, som også har ledet programarbeidet, er ikke enig, og mener det er nødvendig å ta de forbeholdene som står i programutkastet.

– Jeg er trygg på at vi får et tydelig program, sier hun.

(NTB)