Annonse
Bomtaksten kan tredobles på de verste dagene.

177 kroner i bomringen i Oslo på verstingdager

Dieseltaksten i bomringen i rushtiden kan bli så høy som 177 kroner på dagene Oslo-lufta er som dårligst.

Annonse
Innenriks

 

De nye bompengetakstene blir ytterligere tredoblet når konsentrasjonen av helsefarlig NO2 i Oslo-lufta kommet over et visst nivå, opplyser NRK.

Den tredoble taksten vil også gjelde for biler som knapt forurenser, noe Høyre er skeptiske til. Bensinbiler og ladbare hybrider må ut med 132 kroner for hver passering.

Les også: 10.000 færre passeringer om dagen

177 kroner

De som kjører diesel må ut med 147 kroner utenom rushtiden. I rushtiden øker prisen til 162 og 177 kroner.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

– Bensinbiler slipper i praksis ikke ut NOx. Da bidrar de heller ikke til dårlig lokal luftkvalitet. Disse bilene bør derfor slippe unna de ekstra høye bomtakstene på dager med høy luftforurensing, sier Høyres gruppeleder i bystyret, Eirik Lae Solberg.

– Vi vil ha mer miljødifferensiering så raskt som mulig, men vil sannsynligvis ikke kunne få til dette innen vinteren, fordi staten har vært treg med å gi oss lovhjemmel. Da mener jeg det er viktigere å først få på plass muligheten til beredskapstakster, og så revidere så raskt som mulig. Vi jobber som sagt parallelt med dette. Å få på plass beredskapstakster og så få miljødifferensiering så snart det var mulig var også intensjonen da bystyret vedtok innføringen av dette, sier Oslos miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) i en kommentar. (NTB)

Annonse