Helg

– Jeg vet alt som kommer til å skje

Henning Hai Lee Yang hevder han kan spå i framtida. Han tror 2018 blir året for de store bikkjeslagsmålene og de små krigene.

Ja ja. Du vet vel allerede hva jeg skal spørre deg om, du?

– Ja, jeg er veldig forutseende. Jeg vet alt som kommer til å skje.

Henning Hai, du kaller deg selv spåmann. Tull og fanteri, vil folk flest si.

– Nei, altså. Jeg har sluttet å kalle meg for spåmann. Jeg er spåkonge! Ha ha ha! Og hvorfor det? Jo, fordi jeg er veldig flink til å spå. Det er ingen som slår meg. Mange under meg prøver å gjøre det samme som jeg gjør, men de slår meg ikke. Så jeg er en spåkonge.

Da skal vi teste deg og spådommene dine. Hva kan du fortelle om 2018?

– Ifølge kinesisk astrologi går vi inn i hundens år. Det kinesiske kalendersystemet skiller seg fra det vestlige. Den kinesiske kalenderen er en månekalender, mens den vestlige kalenderen er en såkalt solkalender. (I Kina benytter man i dag den gregorianske kalender, men den kinesiske kalender brukes fremdeles til markering av tradisjonelle helligdager, journ.anm.) Ifølge den kinesiske kalenderen starter året først 16. februar. Da legger vi bak oss hanens år, hvor det har skjedd mye på den musikalske fronten. I hundens år blir det mye bikkjeslagsmål.

Hvem havner i bikkjeslagsmål, sier du?

– Det blir vel sikkert USAs president, Donald Trump, det. Trump er faktisk også født i hundens år, 1946. I tillegg er han født i stjernetegnet tvilling. Med ham blir det dermed mye ord og lite handling.

Kan det bli atomkrig?

– Nei, jeg tror ikke det blir atomkrig i 2018. Hundens år er ikke et år for de store krigene. Blir det krig i 2018, blir den avgrenset regionalt. Krigen om Falklandsøyene er et eksempel på en typisk krig fra hundens år: Kort i varighet og avgrenset regionalt.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Her hjemme, da, vil vi merke at boligrenta går opp i 2018?

– Boligrenta vil nok holde seg ganske stabil, spår jeg. Det var fare for at den skulle gå en del opp og ned i år, i hanens år. Det skjedde ikke, så jeg tror ikke vi vil se det store rentehoppet i hundens år. I hundens år er hovedelementet jord, som bidrar til stabilitet. Dessuten er det flere hundre tusen nordmenn som ikke tåler et rentehopp. Både unge boligkjøpere og investorer kan bli rammet. Derfor blir det ikke noe rentehopp.


Foto: Siri Øverland Eriksen

Hva med styringen av landet vårt? Kommer partiet Venstre til å gå inn i regjering med Høyre og Fremskrittspartiet?

– Det ser sånn ut. Jeg tror Norge får en ny regjering bestående av Venstre, Fremskrittspartiet og Høyre. Jeg er selv medlem av Frp, og jeg spådde faktisk i begynnelsen av 2017 at Erna Solberg ville fortsette som statsminister etter stortingsvalget i høst, og det gjorde hun. Arbeiderpartiets leder, Jonas Gahr Støre, er født i 1960, rottens år, som ofte får trøbbel i hanens år.

Mer fra: Helg