Sommer betyr ikke nødvendigvis varme og sol. Winters rieslinger er imidlertid nydelige sommerviner.

Winter når det er sommer

Stefan Winter byr på herlige sommerviner i form av noen strålende rieslinger.

 

Stefan Winter har laget vin siden 2000, skjønt familien som har aner fra Østerrike, har produsert vin siden 1600-tallet. Vinene er slanke og delikate viner med tydelig jordsmonnspreg.

Den vanlige rieslingen har nylig kommet i den sylferske 2015-årgangen og er et strålende kjøp med tanke på prisen. Vinen er også å få på de aller fleste polutsalg.

Men det er når en kommer opp på Grosses Gewachs, høyeste nivå, en virkelig får sett hva Winter er god for. Kloppberg 2014, som er nyhet på Vinmonopolets bestillingsutvalg i mai, har nydelig konsentrasjon og fabelaktig balanse. God å drikke nå, samtidig som det er en vin som kan lagres lenge og som vil utvikles over tid.

Pfeffingen Ungstein Herrenberg Kalkstein Riesling har også kommet i 2015-årgangen, og også dette en vin som er å få i de fleste polutsalg.

Både denne og Moselvinen, Riesling Quant Trocken 2015, fra Carl Loewen Riesling har svært bra kvalitet i forhold til prisen.

Ukas anbefaling

6

4201101 Innocenti Vino Nobile di Montepulciano 2010 kr 229,90

Laget av sangiovese, canaiolo og mammolo, som har fått tre år på gamle fat, og hamler opp med mye annet fra Toscana med tanke på prisen. Nokså kraftig rødlilla farge. Mørk og kjølig kirsebærfrukt i lukten sammen med tre og lær. Bra fylde og smaker mørk og syrlig kirsebærfrukt sammen med urter og fint integrert eikepreg. En god del tanniner og meget bra syrlighet i avslutningen. (89)

Øvrige

6

9182901 Winter Riesling Trocken 2015 (Rheinhessen, Tyskland) kr 134,90

Lys gulfarge. Lukter av sitrus sammen med blomster og forsiktige mineraltoner. Lett og delikat smak av sitrus og grønne epler sammen med kalkaktige mineraler. Meget bra syrlighet i avslutningen. (85)

3695401 Weing. Winter Kloppberg Riesling Grosses Gewachs 2014 (Rheinhessen, Tyskland) kr 299,90

Middels kraftig gulfarge. Lukter av ananastropisk frukt sammen med sitrus, blomster og mineraler. Stor konsentrasjon og smaker av syrligsøt tropisk frukt sammen med sitrus, noe floralt og forsiktig mineralpreg. Fabelaktig syrlighet i avslutningen. (90)

3594801 Pfeffingen Ungstein Herrenberg Kalkstein Riesling Trocken 2015 (Rheinphalz, Tyskland) kr 200,-

Lys gulfarge og lukter sitrus, blomst og tropisk frukt sammen med kalkaktige mineraler. Middels fylde og smaker av tropisk ananasfrukt sammen med sitrus og mineraler. Nydelig syrlighet i avslutningen. (88)

5763101 Carl Loewen Riesling Quant Trocken 2015 (Mosel, Tyskland) kr 150,-

Middels kraftig gulfarge med forsiktig grønnskjær. Lukter av blomster sammen med tropisk frukt og forsiktig mineralpreg. Sitrus og tropisk frukt sammen med fint mineralpreg i smaken. Super syrlighet i avslutningen. (86)