Produsenten Suertes del Marqués lager vin med høy kvalitet fra Tenerife.

Snadder fra Syden

Syden-viner trenger ikke å være billig skit. Det er Tenerife-produsenten Suertes del Marqués et veldig godt bevis på.

 

Suertes del Marqués holder til i nærheten av Puerto de la Cruz, i appellasjonen Valle de la Orotava, som er et relativt kjølig vinområde i fjellsiden på nordsiden av Teide.

7 Fuentes er laget av druer fra eldgamle upodede listan negro-druer, mens hvitvinen Trenzado er laget av palomino fino.

Begge er svært bra, men det er hvitvinen som tar prisen med en ekstrem vulkansk mineralitet og saltaktig finish.

Nokså ny på polet er cavaen Pedregosa Reserva Clos Brut Nature. Vinen er å få i en rekke polutsalg og med en pris på 140 kroner og så bra kvalitet er den uten tvil et av polets beste boblekjøp for tiden.

Nytt på polet nå i september er Gunterloch Rosengarten GG 2015 som det er kjøpt inn et parti av. Prisen er satt ned 110 kroner fra 2014-årgangen, skjønt fortsatt koster det å være kar. Men kvaliteten er fabelaktig og om fem til ti år vil dette være aldeles strålende. Dette er med andre ord en vin som må lagres.

Ukas anbefaling

6

2244801 Carussin Completo Unilitro (Piemonte, Italia) kr 179,90 for én liter

Dette er en herlig leskende rødvin som er laget av 90 prosent barbera og resten dolcetto som er dyrket på biodynamisk vis. I tillegg er vinen spontanfermentert og tappet uten klaring og filtrering. Svært lys rødfarge og lukter av røde bær sammen med forsiktig naturvinspreg. Også smaken er lett og delikat og bærpreget. Har et hint av noe reduktivt og super syrlighet i avslutningen. Best er den servert litt avkjølt. (85)

Øvrige

6

5260001 Suertes del Marqués Trenzado 2014 (Tenerife, Spania) kr 224,90

Ganske så kraftig gulfarge og lukter av modne gule epler og urter sammen med voks og røykaktige mineraltoner. Bra fylde og smaker av gule epler, sammen med urter, mineraler og saltaktig finish. Meget bra syrlighet i avslutningen. (89)

5155701 Suertes del Marqués 7 Fuentes 2014 (Tenerife, Spania) kr 188,-

Middels kraftig rødlilla farge. Lukter av mørk bærfrukt sammen med nymalt pepper og urter. Bra fylde og smaker av mørk og syrligsøt bærfrukt sammen med krydder og mineraler. Litt tanniner og meget bra syrlighet i avslutningen. (88)

3563601 Pedregosa Reserva Clos Brut Nature (Penedes, Spania) kr 139,90

Lys gulfarge og lette og forsiktige bobler. Lukter av sitrus og grønne epler sammen med hint av mineraler. Fine bobler og lett og delikat smak av sitrus og eple sammen med forsiktig lagringspreg. Meget bra syrlighet i avslutningen. (86)

5

5450001 Gunderloch Rosengarten Riesling GG 2015 (Rheinhessen, Tyskland) kr 389,90

Middels kraftig gulfarge med hint av grønt. Lukter av sitrus, tropisk frukt og mineraler. Stor konsentrasjon og smaker av sitrus sammen med noe urter og en enorm mineralitet. Massiv syre og lang ettersmak. (92)